Special

Un fermier din Olt îşi vinde marfa într-un mare lanţ de supermarketuri

Un fermier din judeţul Olt a reuşit să semneze recent un contract cu un lanţ de supermarketuri, fără să fie înscris în vreo asociaţie şi fără intermediari. Este, de altfel, singurul producător din judeţ care ajunge la o asemenea performanţă. Până acum a livrat peste 2.500 de tone de legume speciale, de la roşii roze, negre, vinete şatirate şi castraveţi asiatici amari. Producătorul are solarii ce se întind pe o suprafaţă de 7000 de metri pătraţi.

Astăzi, Ion Păunel, un fermier din Pleşoiu, judeţul Olt, a livrat pentru a doua oară legume pentru un important lanţ de supermarketuri din capitală. Astăzi va livra 1.500 de kilograme de rozii roze şi roşii negre. Producătorul spune că este o mare realizare pentru el acest contract pe care a reuşit să-l semneze direct, fără să fie înscris în vreo asociaţie sau prin intermediari. Legumele sunt vândute la supermarket cu peste 30 la sută mai mult ca în pieţele din ţară.

„În primul rând avem nevoie de ambalaj de unică folosinţă, de anumit tip, de anumit stas. Pentru tomată ambalajul recunoscut de dânţii este această lădiţă cu o capacitate maximă de 6 kilograme. După ce le-am sortat ele trebuie paletizate”, spune producătorul.

În localitatea Pleşoiu sunt sute de producători, însă mulţi dintre ei nici măcar nu au încercat să ia legătura cu aceste supermarketuri şi se mulţumesc să vândă la un preţ de nimic pe marginea străzii.

“Ca şi persoană fizică este foarte greu, aproape imposibil, pentru că nu ai continuitate, nu ai cantitate aşa cum au pretenţii aceste lanţuri de magazine. Poate sunt producători dar care au semnat contracte pe segmente de nişă”, spune Florin Ciobanu – preşedinte Asociaţia Tinerilor Fermieri Olt.

În judeţul Olt s-au înfiinţat de curând patru asociaţii, însă anul acesta au făcut doar trei contracte cu lanţuri mari de supermarketuri din ţară.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...