Sub Lupă

Locurile de joacă din Caracal, un pericol pentru copii

Locurile de joacă din Caracal nu sunt tocmai un loc de distracţie şi de relaxare pentru cei mici, ci le pun viaţa în pericol. Leagănele au şuruburi lipsă, ies pur şi simplu din ciment la o simplă atingere,iar scările de la tobogane sunt rupte şi copii se pot răni când le folosesc. Mai rău este că administratorii asociaţilor de proprietari cunosc situaţia şi recunosc că oricând aici se pot întţmpla accidedente.

“Ce se întâmplă dacă un copil foloseşte acest leagăn? Este posibil să cadă. Au schimbat şi gardul. Gardul contează mai puţin. Aici aţi văzut că lipsesc....Astea nu au fost aşa”, spune Narcisa Ignat, administrator. Administratora asociaţiei de proprietari, unde se află acest loc de joacă recunoaşte că aici se poate răni oricând un copil, dar vina tot pe cei care folosesc acest loc de joacă.

La 500 de metri distanţă, un alt loc de joacă, alte pericole. Şi aici administrator a recunoaşte că micuţii se pot răni oricând. Lipsesc treptele de pe scările toboganului şi şuruburi de la leagăne.

„Există multe riscuri, da. Păi şi vi le asumaţi? Da, noi facem adresă...Nu puteţi să îmi spuneţi că sunt de acum? Nu, nu de acum. Urmează să vină să le facă”, spune administratorul locului de joacă.

Părinţii copiilor din zonă îi supraveghează tot timpul pe cei mici pentru că se tem de ce e mai rău atunci când vin la aceste locuri de joacă. „Să cadă, să se lovească. Stau cu grijă, mă uit la ei cu grijă”, spune o mamă. Reprezentanţii primăriei din Caracal spun că nu ştiau de aceste probleme.

Locurile de joacă din Caracal au fost construite ca bonusuri în 2011, atunci când au fost reabilitate străzile de către firma care a câştigat licitaţia.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...