Actualitate

Ştefan Prală, director ABA Olt: Suntem pregătiţi să intervenim cu personalul formaţiilor de lucru şi utilajele din dotare, acolo unde situaţia o impune

Ştefan Prală, directorul A.B.A. Olt, a coordonat, în perioada 08-11.07.2018, activităţile de stopare şi înlăturare a efectelor inundaţiilor în punctele critice din Bazinul Hidrografic Olt.

Astfel, duminică seara, 08 iunie 2018, s-a deplasat în zona râului Topolog, comuna Nicolae Bălcescu, unde a sosit domnul Ministru al Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, şi directorul General al A.N. “Apele Române”, Victor Sandu, pentru evaluarea situaţiei din teren şi identificarea soluţiilor optime de intervenţie.

Luni, 09 iunie 2018, s-a deplasat în jud. Sibiu în zona râului Cibin. La remedierea situaţiei S.G.A. Vâlcea a intervenit cu Formaţia de Intervenţie Rapidă Alţâna (6 agenţi hidrotehnici, un buldoexcavator, motopompe şi 200 de saci cu nisip).

Tot luni, s-a deplasat în localitatea Malaia pr. Lotru, pct. “râpa Brădişor, unde S.G.A. Vâlcea a intervenit cu un excavator pentru deblocarea albiei de aluviunile provenite de pe versant mal stâng.

Marţi dimineaţa, Ştefan Prală a fost prezent împreună cu personalul din cadrul S.G.A. Vâlcea, la intervenţia din comuna Nicolae Bălcescu, pe pârâul Topolog. Pentru protecţia locuitorilor din zona drumului judeţean 678D, a reţelei de alimentare cu apă şi a reţelei electrice s-a intervenit cu un excavator şi un bulldozer.

Marţi în jurul prânzului a fost prezent în comuna Alunu, zona haldei de steril punct Gropile, pentru constatarea lucrărilor efectuate.
De marţi seara, până miercuri la ora 18.00, directorul ABA Olt, Ştefan Prală, a dirijat intervenţiile de pe pârâul Stăncălau. În urma intervenţilor s-a realizat închiderea breşelor formate, pentru siguranţa locuinţelor şi terenurilor din zonă.

”Monitorizarea zonelor afectate continuă cu personal şi mijloace de intervenţie din cadrul formaţiilor teritoriale de lucru până la normalizarea situaţiei, pe cursurile de apă din Bh.Olt. Totodată, având în vedere prognoza meteorologică pentru intervalul 25.07.2018 – 27.07.2018 (în judeţ vremea va fi instabilă, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate. Pe arii extinse vor fi averse, care vor avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice. Cantităţile de apă vor cumula 25-30 l/mp, izolat 40 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab până la moderat cu intensificări de scurtă durată ce vor lua aspect de vijelie), ABA Olt este pregatită să intervină cu personalul formaţiilor de lucru şi utilajele din dotare, acolo unde situaţia o impune”, a declarat Ştefan Prală, directorul ABA Olt.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...