Actualitate

Copacii din Calafat, mutilaţi de angajaţii companiei de electricitate

Imagini dezolante pe străzile din municipiul Calafat din judeţul Dolj. Zeci de copaci au fost mutilaţi pentru a face loc cablurilor care trec prin coroanele copacilor. Localnicii sunt suparati ca arborii au fost tăiaţi după ureche, iar cei care i-au tăiat au lăsat mormanele de crengi aruncate pe stradă şi au blocat chiar şi trotuarele pe unde circulă localnicii.

De aproape o săptămână oraşul arată ca după război. Majoritatea străzilor sunt pline de crengi, iar copacii nu mai au ramuri deloc pe unde au trecut cu drujbele cei de la compania de electricitate.

"Dezolant peisajul, ce să mai zicem? Au lăsat crengile. Le-au lăsat pe stradă. Probabil vine primăria. Oamenii au luat ce a fost gros să bage pe foc. Dar cu frunzele astea e să facă primăria? Trebuiau şi ei tăiaţi mai rpofesional, nu tăiaţi aşa ca în junglă", spune un locuitor din Calafat. Pe unele dintre străzile pe unde au trecut muncitorii care au toaletat copacii, trotuarele nu mai pot fi folosite de locuitorii din Calafat. Reprezentanţii companiei de electricitate susţin că întreaga operaţiune s-a făcut tot pentru oamenii din zonă să nu fie efectaţi. "Aceste lucrări au fost realizate pe o lungime de 3,5 kilometri de-a lungul liniei electrice. Aceste lucrări au fost necesare pentru siguranţa locuitorilor din zonă şi pentru a asigura totodată şi pentru a asigura totodată continuitate în alimentarea cu energie electrică având în vedere vegetaţia crescută din cauza ploilor din ultima perioadă", spune Roxana Mărgineanu, purtător de cuvânt companie electricitate.

Conducerea primăriei din Calafat nu a putut fi contactată.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...