Inedit

A început bătălia pentru cea mai mare roşie din Olt

Cea mai mare roşie produsă într-o seră din judeţul Olt va fi premiată cu suma de 500 de euro şi o putină cu telemea de Sibiu. Concursul a început de câteva zile şi se va termina în octombrie şi este organizat de Asociaţia Tinerilor Fermieri Olt. Premiile vor fi înmânate personal de către Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în cadrul celei de-a doua ediţii a „Zilei Recoltei” de la Slatina. Până acum s-au înscris în concurs deja doi concurenţi, iar cea mai mare roşie cântăreşte peste 1,500 de grame.

Iulian Spânu este unul dintre producătorii de roşii din judeţul Olt care s-a înscris în acest concurs şi speră să câştige marele premiu. „Câte kilograme credeţi că sunt pe vrejul respectiv? Cred că 7. Am avut roşie la un kilogram 700. Văzând că am roşii mari m-am dus cu o roşie, m-am dus la domnul director Ciobanu care a cântărit-o pe cântar şi când a văzut că are un kilogram 300, i-am spus că am avut roşii şi mai mari, de un kilogram 600, dar nu am ştiut de concurs”, spune producătorul. Vestea s-a răspândit repede printre vecinii acestuia, care vor să participe şi ei acum la concurs.
„Normal, cum să nu particip? Cum îi faceţi reclamă roşiei? Ăştia sunt roşii româneşti. Din sămânţă proprie. Cam cât are o roşie? 800 de grame, un kilogram”, spune un alt producător. „Sunt mari, nu sunt foaret frumoase, dar sunt mari, dar sunt foarte gustoase. Şi atunci dacă am identificat această nişă de piaţă vrem să conştientizăm pe micii producători. Până acum cea mai mare roşie are 1,600 de grame”, spune Florin Ciobanu, consilierul ministrului agriculturii.

Aproximativ 4.000 de agricultori din Judeţul Olt sunt beneficiari ai Programului de susţinere a tomatelor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...