Special

Locuri pentru rromi, la Facultatea de Ştiinţe Sociale

Ministerul Educaţiei Naţionale a iniţiat o serie de măsuri menite să crească şansele tuturor categoriilor sociale din România de a avea acces la educaţie, în general, la studii superioare, în special.

În fiecare an, sunt subvenţionate de la buget, de exemplu, locuri speciale pentru absolvenţii de liceu de etnie romă, cu scopul de a creşte ponderea absolvenţilor de studii superioare din acest grup etnic, ce înregistrează scoruri foarte mici.

Facultatea de Ştiinţe Sociale oferă 5 locuri speciale la buget pentru absolvenţi de liceu de etnie romă, câte unul pentru specializările:
- Asistenţă socială;
- Istorie;
- Relaţii internaţionale şi studii europene;
- Sociologie;
- Ştiinţe politice.

Din acest an, Ministerul Educaţiei Naţionale va subvenţia locuri speciale la buget pentru absolvenţii de liceu din mediul rural.

„Este pentru prima dată în istorie când asigurăm pentru aceşti absolvenţi o admitere separată de ceilalţi, aşa cum facem o admitere separată pentru etnicii români şi pentru rromi. Aceştia practic au un anumit număr de locuri dedicate la fiecare universitate, proporţional cu numărul de locuri istoric atribuit şi practic având o admitere separată, nu concurează decât între ei”, a declarat prof. univ. dr. Valentin Popa, ministrul Educaţiei Naţionale.

Dl. ministru a subliniat că nu este vorba despre absolvenţii care au domiciliul în mediul rural, ci despre cei care au terminat un liceu situat în mediul rural. Sesiunea urmează să fie susţinută în acelaşi timp cu ceilalţi absolvenţi, dar pe locuri separate.
Facultatea de Ştiinţe Sociale oferă 5 locuri speciale la buget pentru absolvenţii liceelor din mediul rural.

În judeţul Dolj, de exemplu, în mediul rural, funcţionează mai multe licee, cum sunt cele din localităţile: Călăraşi, Bârca, Amărăştii de Jos, Poiana Mare, Cetate, Melineşti, Cârcea, Pleniţa ş.a.

În judeţul Olt, printre localităţile cu liceu se numără: Crâmpoia, Iancu Jianu, Osica, Cilieni, Izvoarele, Tufeni, Văleni etc.

Înscrierile la programele de licenţă ale Facultăţii de Ştiinţe Sociale continuă şi următoarele două zile, încheindu-se pe 22 iulie 2018, ora 12.00.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...