Administraţie

Campanie de sterilizare şi responsabilizare socială, luna aceasta la Budeşti

Marţi, 24 iulie, orel 12 toţi reprezentanţii mass media din Râmnicu Vâlcea sunt aşteptaţi la sediul primăriei Budeşti, pentru conferinţa de presă susţinută de Animal Society/Four Paws şi primarul comunei. Aceasta va marca debutul campaniei ”Sterilizează şi salvează”. De pe 24 iulie până pe 10 august, toţi câinii de rasă din Budeşti şi împrejurimi vor fi sterilizaţi gratuit de asociaţia Animal Society/Four Paws.
”Partenerii noştri de la Animal Society au o experienţă îndelungată în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân atât pe plan naţional cât şi internaţional. Ne bucură colaborarea cu ei şi suntem convinşi că, într-un timp relativ scurt, vom rezolva această problemă într-un mod uman şi eficient”, a declarat primarul comunei Budeşti, domnul Ion Vladulescu.

Dr. Gabriel Ignat, coordonatorul proiectului de sterilizare şi vicepreşedinte Animal Society, l-a completat: ”Putem rezolva problema animalelor abandonate, dar o putem face doar împreună. Este o muncă în echipă, iar echipa este formată din asociaţia noastră, autorităţile locale şi, mai ales, cetăţenii din Budeşti. Rolul nostru aici nu este doar acela de a steriliza câinii de rasă comună, ci şi de a atrage atenţia comunităţii că sterilizarea animalelor de companie este o obligaţie atât morală cât şi legală. Atâta timp cât oamenii nu vor înţelege că inclusiv câinii din gospodării trebuie sterilizaţi şi că abandonul acestora este o dovadă nu doar de lipsă de responsabilitate, ci şi de lipsă de omenie şi bun-simţ, ideea unei localităţi fără animale pe străzi va rămâne o utopie.”

Animal Society/Four Paws este o organizaţie de renume mondial care luptă de peste 20 de ani pentru drepturile animalelor din toată lumea, dar şi pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre oameni şi animale, în general. Aceştia au desfăşurat campanii de sterilizare în peste 50 de ţări de pe 5 continente, iar obiectivul lor declarat este să transforme Budeşti într-o comună model pentru toate localităţile din România. Mesajul lor este clar: ”problema câinilor de pe străzi trebuie rezolvată, dar nu oricum, ci manifestând respect şi blândeţe faţă de nişte suflete aflate şi aşa în suferinţă”.

Pentru mai multe detalii legate de campanie şi modul ei de desfăşurare sunteţi aşteptaţi marţi la conferinţa de presă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...