Special

Element de muniţie neexplodat, găsit în Gorj

Aseară, un cetăţean de pe raza localităţii Crasna a anunţat organele de poliţie despre faptul că, în timpul unor lucrări de construcţie pe care le efectua în apropierea locuinţei proprietate personală, a găsit un element de muniţie neexplodat.

Inspectorarul de Poliţie Judeţean Gorj a anunţat imediat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, iar o echipă pirotehnică s-a deplasat la faţa locului.

Pompierii militari au efectuat cercetarea şi identificarea obiectului, constatând că este vorba despre un proiectil care se afla în pământ la o adâncime de aproximativ 20-25 cm.

Din cauza întunericului, operaţiunea de extragere a proiectilului s-a amânat până în această dimineaţă, pe timpul nopţii zona fiind asigurată de către poliţişti.

La primele ore ale dimineţii specialiştii pirotehnici din cadrul ISU Gorj, s-au deplasat la faţa locului şi au extras proiectilul, constatând că este vorba despre un proiectil neexplodat de calibru 100 mm care provine din Primul Război Mondial.

Intervenţia pompierilor a fost una foarte dificilă din cauza faptului că proiectilul avea focosul activ. Acesta a fost ridicat şi depozitat în vederea distrugerii într-un poligon special amenajat.

Zona în care a fost găsit a fost cercetată amănunţit de către pirotehniştii din cadrul ISU Gorj pentru a se asigura că nu există şi alte elemente de muniţie neexplodate.

Adresăm rugămintea cetăţenilor care găsesc astfel de obiecte să nu ezite să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...