Politică

Eugen Neaţă: “Codul Administrativ al României, o lege deosebit de importantă pentru administraţia publică şi cetăţeni!”

“În şedinţa din data de 9 iulie 2018, a Camerei Deputaţilor (cameră decizională), am votat proiectul de lege privind Codul administrativ al României (iniţiativa a deputaţilor PSD). Este un mare pas înainte pentru autonomia reală a administraţiei publice locale faţă de administraţia publică centrală. De acum înainte administraţia publică va avea toate instrumentele necesare pentru a oferi un serviciu public de calitate cetăţenilor acestei ţări”, a declarat deputatul Eugen Neaţă.

Preşedintele Comisiei speciale, Ciolacu Marcel, cel care a fost preşedintele comisiei pentru elaborarea acestui Cod, a declarat următoarele:
“Mi-am dorit să avem o dezbatere autentică lipsită de dispute politice, în care să se audă în primul rând vocea aleşilor locali pentru că ei ştiu cel mai bine care sunt soluţiile la problemele cu care se confruntă în comunităţile lor. Este prima dată când reuşim să facem o lege care să primească susţinerea unanimă a Asociaţiei Comunelor, Asociaţiei Oraşelor, Asociaţiei Municipiilor şi Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. De asemenea, doresc să mulţumesc reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării şi Administraţiei Publice pentru munca extraordinară şi implicarea de care au dat dovadă în această perioadă”.

“Partidul Social Democrat şi-a asumat acest proiect esenţial, care va schimba definitiv faţa administraţiei publice din România, făcând-o mai eficientă şi mai apropiată de oameni! Prin acest Cod administrativ s-au creat şi premisele viitoarelor legi ale descentralizării şi ale reorganizării administrativ-teritoriale. Codul cuprinde reglementări care consolidează autonomia locală, eficientizează corpul funcţionarilor publici, clarifică proprietatea publică, aduce claritate şi coerenţă în activitatea administraţiei publice, reformează relaţia dintre statul român şi cetăţean. Aşa cum am promis, construim un trai mai bun oamenilor, dezvoltăm şi modernizăm România!”, a mai precizat deputatul Eugen Neaţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...