Actualitate

Întâlnire de lucru la Prefectura Vâlcea pentru analizarea problemelor apărute în localităţile vâlcene

Vineri, 13 iulie a.c., începând cu ora 9.00, în sala 2 a Instituţiei Prefectului, prefectul de Vâlcea, Florian Marin a convocat, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, o întâlnire de lucru pentru analizarea şi dispunerea de măsuri în cazul a trei situaţii apărute în localităţile vâlcene Băbeni, Alunu şi Ocnele Mari.

La activitate au participat alături de doamna subprefect Aurora Gherghina, conducătorii şi reprezentanţii instituţiilor/societăţilor implicate în rezolvarea acestor probleme (ISU Vâlcea, ABA Olt, SGA Vâlcea, Sucursala Hidrocentrale Vâlcea, Secţia Drumuri Naţionale Vâlcea, S.C. CET Govora S.A.-Direcţia Exploatare Minieră Berbeşti, ANIF Vâlcea, Inspectoratul Construcţii Vâlcea, Consiliul Judeţean Vâlcea, Instituţia Prefectului Vâlcea) precum şi primarii localităţilor Băbeni şi Alunu.

Problemele supuse spre analiză s-au referit la analiza stadiului de efectuare a lucrărilor tehnice de amenajare a râului Bistriţa dar şi a pârâului Stăncălău, de către societăţile responsabile (Hidroelectrica,ABA), în aşa fel încât să nu existe o repetabilitate a inundaţiilor în zone din oraşul Băbeni; prezentarea stadiului lucrărilor de intubare de pe pârâul Olteţ, în comuna Alunu, sat Alunu, pct Gropile ca şi a celor de drenare a apei de pe halda de steril, în vederea preîntâmpinării inundării terenurilor din proximitate; precum şi clarificarea situaţiei pârâului Sărat din oraşul Ocnele Mari.

În urma întâlnirii s-a dispus urgentarea demersurilor tehnico-juridice de către Hidroelectrica şi ABA Olt, în aşa fel încât în cel mai scurt timp, cu alocarea bugetară aferentă, să înceapă lucrările de amenajare a celor două cursuri de apă.

În cazul localităţii Alunu, o comisie formată din specialiştii structurilor de specialitate se vor deplasa la începutul săptămânii viitoare în zonă şi vor întocmi un raport cu stadiul lucrărilor de intubare a pârâului Olteţ. Raportul va fi analizat in cadrul unei şedinţe extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, tot în cursul săptămânii viitoare.

Concomitent cu aceasta vor fi întocmite materiale către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului şi ANAR pentru a dispune potrivit competenţelor măsuri, având în vedere faptul că lucrarea a fost dispusă de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Totodată, în cursul săptămânii viitoare, va fi organizată la Instituţia Prefectului o intâlnire cu reprezentanţii MInisterului Economiei ai SC Conversmin SA, ABA Olt, Consiliului Judeţean Vâlcea şi Primăriei Ocnele Mari, în vederea definitivării predării amplasamentului pârâului Sărat către ABA Olt, care şi-a manifestat, cu respectarea dispoziţiilor legale, disponibilitatea de efectuare a lucrărilor de amenajare a acestui curs de apă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...