Administraţie

Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea: “Doi ani împreună! Iulie 2016 – iulie 2018! Cu voia lui Dumnezeu şi cu ajutorul oamenilor am făcut fapte bune pentru vâlceni!”

Bilanţ la doi ani de mandat în fruntea Consiliului Judeţean Vâlcea: 180 de milioane de euro fonduri atrase în judeţ

Actuala echipă a Consiliului Judeţean Vâlcea, condusă de Constantin Rădulescu, a împlinit doi ani de activitate. Despre ceea ce s-a reuşit în această perioadă a vorbit preşedintele instituţiei:
“După doi ani în această funcţie, mă gândesc la Dumnezeu. Cu voia lui Dumnezeu şi cu ajutorul oamenilor am ajuns în această funcţie şi am parcurs aceşti ani. Le mulţumesc vâlcenilor pentru aceşti doi ani şi le mulţumesc anticipat pentru următorii doi ani în care vom face şi alte fapte bune. De asemenea, vreau să îi mulţumesc primarului Râmnicului, Mircia Gutău, pentru colaborarea excelentă pe care am avut-o în această perioadă. Din prima zi de mandate ne-am înţeles. Sunt doi ani petrecuţi împreună cu echipa de vicepreşedinţi. Şi lor le mulţumesc. Şi consilierilor judeţeni le mulţumesc, indiferent de partidul din care fac parte. Normal că le mulţumesc şi colegilor din instituţie, alături de care am mers pe teren zi de zi. Sunt foarte importanţi, chiar dacă nu sunt persoane care ies în evidenţă. Când e vorba de Consiliul Judeţean nu este importantă politica, nu este important partidul din care provin primarii, şi lor le mulţumesc pentru colaborare. Îi asigur că voi rămâne în continuare deschis la colaborare. Le mulţumesc şi celor doi prefecţi cu care am colaborat, Radu Renga şi Florian Marin. Nu i-am uitat nici pe colegii de la instutuţiile subordonate CJ şi nici celor de la deconcentrate, şi lor le mulţumesc. Sunt mulţumit că Guvernele României nu au uitat Judeţul Vâlcea. Şi presa vâlceană a fost alături de noi. Nu-l pot uita pe Înaltpreasfinţitul Varsanufie care în toată această perioadă mi-a fost ca un tată. Aşa cum fac toţi oamenii, în momentele de cumpănă, ceri ajutor de la Dumnezeu. Eu am primit şi îndrumare, şi sfaturi bune”.


Au fost atrase in judet 172 milioane euro

– În această perioadă au fost atraşi în Judeţul Vâlcea 8000 de miliarde lei vechi, aproximativ 172 de milioane de euro. Este vorba de proiecte pe care le-am semnat şi care acum se află în diferite stadii. Unele dintre ele le-am încheiat şi le-am achitat, altele sunt în procedură de licitaţii. Una peste alta, avem contracte semnate, aceşti bani sunt ai Judeţului Vâlcea. Sunt bani pentru sănătate, bani pentru infrastructură rutieră, bani pentru proiecte mari de infrastructură rutieră. De asemenea, am abordat strategic turismul, cu toate componentele lui, balnear, general, dar şi cel monahal. Am promovat proiecte pentru infrastructură, pentru mediu şi învăţământ, pentru cultură, pentru infrastructură socială.

Proiecte de zeci de milioane de euro

– Sunt bani care i-am adus deja în Judeţul Vâlcea pentru că sunt proiecte semnate. Prin PNDL 2 am atras 45 de milioane de eruo pentru infrastructura de drumuri judeţene, dar şi pentru învăţământ, pentru că am reuşit să finanţăm şi Şcoala Populară de Arte. Sunt bani atraşi prin contracte ferme, unele dintre ele s-au şi terminat. Am continuat şi proiectele pe care le-am găsit aici. Unele dintre ele erau blocate, am reuşit să le deblocăm şi să le finalizăm, se pot considera proiecte noi. Cu toate aceste le mulţumesc iniţiatorilor acestor proiecte. Le mulţumesc, de asemenea, consilierilor judeţeni care au contribuit prin voturile lor. Am reuşit să recuperăm, prin diverse proceduri, de la bugetul de stat, peste 260 de miliarde de lei vechi. Aceşti bani se vor investi în reactualizarea sau conceperea planurilor urbanistice pentru Judeţul Vâlcea.

Spitalul Judeţean Vâlcea – investitii în aparatură medicală

Ca urmare a contribuţiei Consiliului Judeţean, dar şi a fondurilor venite de la Guvernul României, s-au investit 74 de miliarde lei vechi în ceea ce înseamnă aparatură medicală venită la spitalele aflate în coordonarea noastră. În ceea ce priveşte Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea aveam o clădire nouă, dar aparatură veche. Am reuşit şi am adus foarte multă aparatură nouă. Undeva în luna septembrie vom avea montat şi acel RMN în valoare de 56 de miliarde lei vechi.

CET Govora – reabilitare pe fonduri europene

Din excendentul bugetului am alocat undeva la 250 miliarde lei vechi, asta înseamnă bani aduşi sub contracte semnate de mine şi de echipă, şi aşa ajungem la 8000 de miliarde lei vechi. Vom depăşi această sumă în curând. Vom semna contractual şi pentru CET 2, vom reabilita structurii reţelei de termoficare urbană. Vom lua fonduri europene de peste 18 milioane de euro.

RAJDP – profit real

De la iminenta intrare în incapacitate de plată. De la un iniment faliment, după aproape doi ani, această regie este pe profit. Mă bucur că am reuşit să-i reangajăm pe toţi care fuseseră disponibilizaţi în 2015. Ca exemplu, în 2016 am realizat un profit brut real de peste 14 miliarde de lei vechi.

Investitii viitoare

Am alocat bani şi vom reabilita clădirea Policlinicii cu plată. Este o clădire aflată în centrul oraşului. Aici vom muta Centrul de Transfuzii Sanguine. La Obârşia Lotrului vom avea un centru de permanenţă modern în care să avem o unitate de salvare, medici, jandarmi, salvamontişti şi întreg personalul. Este una dintre cele mai frumoase investiţii. Şi clădirea Consiliului Judeţean Vâlcea va intra în proces de reabilitare pentru că totul în jurul nostru se modernizează.

Bani pentru primăriile din judeţ

În Judeţul Vâlcea, de la Guvernul României au intrat 7450 de lei vechi, bani care au mers direct către primării. Sunt bani pentru iluminat, infrastructură rutieră, reţele de alimentare cu apă şi canalizare, lucrări pentru dezvoltarea comunităţilor. CJ Vâlcea, prin fonduri guvernamentale şi fonduri atrase vorbim de 8000 de miliarde lei vechi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...