Actualitate

Transferul de autoritate a contingentului militar polonez

Vineri, începând cu orele 10.00, va avea loc ceremonia prilejuită de transferul de autoritate între rotaţia a II-a şi a III-a a contingentului militar polonez afiliat Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab" din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, ce va fi dislocat timp de aproximativ şase luni în România.

Contingentul Militar Polonez este parte componentă a iniţiativei comune Prezenţă Aliată adaptată - tailored Forward Presence (tFP), având misiunea de a asigura prezenţa consolidată în sud-estul Alianţei pentru descurajarea oricărei potenţiale agresiuni, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

La acest eveniment participă oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţi ai Comandamentului Operaţional al Forţelor Armate Poloneze şi ai administraţiei publice locale.

Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România si Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

Militarii polonezi se vor instrui în comun cu militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul asigurat de iniţiativa tFP.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...