Ultima Oră

Chiţoiu promite reluarea activităţii la Oltchim în această săptămână

Angajaţii Oltchim vor primi banii reprezentând salariile restante la sfârşitul acestei săptămâni, când este prevăzută reluarea parţială a activităţii, a declarat, luni, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, aflat la Slatina cu premierul Victor Ponta şi ministrul Mediului, Rovana Plumb. Ministrul Economiei a spus că, în paralel, vor avea loc discuţii la nivelul Comisiei Europene privind ajutorul de salvare.
„În această săptămână, pe la mijlocul sau la sfârşitul acestei săptămâni, pe joi-vineri, se va da lichidarea pe luna august şi, de asemenea, tot joi sau vineri se reia activitatea la Oltchim parţial cu electroliza, urmând ca săptămâna viitoare să se reia activitatea la o capacitate de 60-65 la sută pe platforma din Râmnicu Vâlcea. De asemenea, noi, în paralel, avem discuţii, tot spre sfârşitul săptămânii, la nivelul Comisiei Europene legat de ajutorul de salvare, iar dacă discuţiile sunt favorabile putem să alocăm o sumă de bani pentru continuarea unui ciclu de producţie”, a afirmat ministrul Chiţoiu.
Angajaţii de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea au primit, vineri, avansul pe luna august şi tichetele de masă aferente aceleiaşi luni, a anunţat liderul sindical interimar, Corneliu Cernev, care a precizat că salariaţii au venit la serviciu şi asigură instalaţiile pentru reluarea producţiei. Reprezentanţi ai ministerelor Economiei şi Finanţelor, Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, Electrica şi ai unor bănci care au de recuperat bani de la Oltchim au înfiinţat un Comitet pentru Stabilizarea Financiară a combinatului. Băncile reprezintă, de altfel, o altă variantă de lucru pe care ministrul Economiei o are în vedere pentru relansarea activităţii în combinatul vâlcean. „De asemenea, avem discuţii cu marile bănci creditoare astfel încât şi acestea să asigure jumătate din capitalul de lucru pentru finanţarea activităţii la Oltchim. Noi sperăm ca până la sfârşitul lunii octombrie - prima jumătate a lunii noiembrie activitatea la Oltchim să se desfăşoare la o capacitate aşa cum vă spuneam de 65 la sută”, a mai spus Daniel Chiţoiu. Până la viitoarea tentativă de privatizare, Guvernul a cerut Comisiei Europene avizul pentru ca la Oltchim să fie acordat un împrumut până în 10 milioane euro şi aşteaptă răspunsul Executivului comunitar într-un interval de 30 zile.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...