Administraţie

Primarii vâlceni vor primi bani de la MDRT pentru dezvoltarea localităţilor

Noul program de investiţii va avea ca prioritate finanţarea proiectelor de alimentare cu apă, canalizare şi modernizarea de drumuri comunale şi orăşeneşti

În urma discuţiilor pe care preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, le-a purtat în ultima perioadă cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, şi cu specialiştii din cadrul ministerului s-a ajuns la concluzia că este necesar un nou program de investiţii pentru localităţile mici şi mijlocii.

La propunerea deputatului Cristian Buican, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a început să plătească sumele restante pentru investiţiile din cadrul Ordonanţei 7 şi a H.G. 577 pentru a putea finaliza cât mai multe din aceste investiţii începute. Mai mult decât atât, deputatul liberal Cristian Buican a primit asigurări din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului că toate proiectele acceptate spre finanţare până în acest moment din judeţul Vâlcea vor fi duse la finalitate, prioritate având proiectele de alimentare cu apă şi canalizare.

Localităţile care nu au accesat fonduri europene au prioritate

Conform specialiştilor din cadrul MDRT, noul program de investiţii va îngloba proiectele existente din cadrul H.G. 577 şi Ordonanţa 7 şi va avea o nouă componentă destinată localităţilor sub 40.000 de locuitori. Deputatul Cristian Buican le transmite pe această cale edililor vâlceni că noul program de investiţii va avea ca prioritate finanţarea proiectelor de alimentare cu apă, canalizare şi modernizarea de drumuri comunale şi orăşeneşti. O altă componentă a acestui program se va referi la modernizarea şi construcţie de dispensare medicale.

„Îmi face plăcere să anunţ acest nou program investiţional al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, un program ce răspunde nevoilor şi necesităţilor realităţilor româneşti. Vă pot spune că în cadrul acestui program nu vom finanţa piscine sau parcuri în mediul rural şi nici terenuri de sport în pantă, ci doar lucrări de alimentare cu apă, de introducere a canalizării şi modernizarea şi asfaltarea drumurilor comunale şi orăşeneşti. Din discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii ministerului, vă pot spune că acest nou program va fi lansat la sfârşitul lunii octombrie, cel mai târziu la începutul lunii noiembrie. De asemenea, trebuie precizat că se vor finanţa în continuare proiectele deja începute pe Ordonanţa 7 şi H.G. 577”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, dă asigurări că noul program de investiţii din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului este rezultatul unor analize obiective şi de necesitate, bazat pe realităţile din localităţile mediului rural şi urban mic. Mai mult decât atât, acest program de investiţii este destinat în principal localităţilor care nu au putut accesa fonduri europene pentru introducerea apei şi a canalizării, precum şi modernizarea drumurilor comunale şi orăşeneşti.

Deputatul liberal Cristian Buican doreşte să puncteze şi faptul că, în ultimele cinci luni, executivul Uniunii Social Liberale a alocat fonduri mult mai mari decât alocările bugetare pe Ordonanţa 7 sau H.G. 577 a guvernelor PDL din ultimii trei ani şi jumătate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...