Inedit

Vehicule electrice în atenţia poliţiştilor!

Tot mai mulţi şoferi sesizează Poliţia de prezenţa în trafic a vehiculelor electrice (trotinete), ai căror conducători pun în pericol siguranţa rutieră pe drumurile publice

În acest weekend, poliţiştii Biroului de Ordine Publică împreună cu Biroul Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au organizat o acţiune pentru verificarea respectării legislaţiei rutiere de către persoanele care încredinţează sau închiriază vehicule electrice (trotinete) ce se deplasează pe roţi, precum şi de către persoanele care conduc aceste vehicule pe drumurile publice. “Cu ocazia acţiunii organizate, faţă de 8 persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 41 ani, depistate în trafic, pe raza municipiului, conducând astfel de vehicule, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fapte prevăzute şi pedepsite de art.335, alin. 2 şi art. 334, alin.1 precum şi încredinţarea unui vehicul spre a fi condus unei persoane care nu posedă permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335, alin.3 din Codul penal. Vehiculele au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Persoanele care conduc sau închiriază/încredinţează astfel de vehicule, pentru a fi puse în circulaţie ele trebuie să fie înregistrate/înmatriculate, iar cei care doresc să circule pe drumurile publice trebuie să deţină permis de conducere valabil pentru categoria din care face parte vehiculul electric.

Moped - autovehicul, cu două sau trei roţi, a cărui viteză maximă prin construcţie este mai mare de 25 km/h, dar nu depăşeşte 45 km/h şi care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depăşeşte 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depăşeşte 350 kg, neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculului electric. Este asimilat mopedului cvadriciclul uşor, astfel cum este definit la pct. 6 partea A din anexa nr. 1 la secţiunea 4 din Reglementările privind omologarea de tip şi eliberarea cărţii de identitate a vehiculelor rutiere, precum şi omologarea de tip a produselor utilizate la acestea - RNTR 2, aprobate prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 211/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...