Special

Start la şcoala de vară Rose a Facultăţii de Litere

În perioada 8 iulie - 22 iulie 2018, Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova desfăşoară pentru cel de-al doilea an consecutiv Şcoala de vară „Pregătire integrată pentru tranziţia la învăţământul universitar”, cu finanţare obţinută de Universitatea din Craiova în cadrul Proiectului privind învăţământul secundar / Romanian Secondary Education Project (ROSE) implementat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Anul acesta, şcoala de vară reuneşte 52 de elevi din Oltenia, respectiv de la Liceul Tehnologic „Brătianu” Drăgăşani, Vâlcea (14 elevi), Liceul „Preda Buzescu” Berbeşti, Vâlcea (18 elevi), Colegiul Tehnic „Danubius” Corabia, Olt (10 elevi), Colegiul „Ştefan Odobleja” Craiova, Dolj (10 elevi).

Obiectivul general al proiectului este motivarea elevilor să-şi finalizeze studiile liceale şi apoi să urmeze studii universitare. Elevii vor beneficia de activităţi de consiliere, dar vor participa şi la activităţi pentru structurarea şi dezvoltarea unor cunoştinţe fundamentale din diverse domenii (limbi străine, comunicare, jurnalism, învăţământul primar şi preşcolar, teatru, muzică).

În prima săptămână, organizatorii au pregătit un program intens atât de pregătire, cât şi de descoperire a Craiovei culturale şi istorice, În săptămâna a doua, şcoala de vară are în program, printre altele, vizite de studiu Bucureşti) şi la Sibiu.

ROSE este un proiect care îşi propune să contribuie la reducerea abandonului în învăţământul secundar şi terţiar şi la creşterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...