Eveniment

Cod portocaliu de vreme rea în Oltenia

Judeţul Mehedinţi şi alte 17 judeţe din ţară se află sub avertizare cod portocaliu de inundaţii începând din această după amiază, de la ora 16.00 şi până marţi, la ora 21.00, meteorologii prognozând ploi abundente de 40-50 de litri pe metrul pătrat, pe arii restrânse aşteptându-se 70 de litri/mp.

Totodată, hidrologii au emis atenţionare cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Mehedinţi şi Dolj, avertizarea fiind valabilă duminică, de la ora 13.10 până la ora 18.00.
Specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au arătat că în urma precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice Desnăţui – bazin superior, din judeţele Mehedinţi şi Dolj.

Ca urmare a avertizărilor, la Palatul Administrativ din Drobeta Turnu Severin s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la care au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Ionică Negru, dar şi alţi reprezentanţi ai instituţiei, membri ai CJSU. Împreună cu prefectul judeţului, Nicolae Draghiea, s-au stabilit măsurile necesare pentru limitarea efectelor precipitaţiilor abundente.
În cadrul videoconferinţei care a avut loc duminică, Ministrul Carmen Dan a declarat că peste 21.000 de angajaţi ai MAI sunt mobilizaţi pentru a interveni în zonele cu risc de inundaţii.

Cod galben de vreme rea în judeţul Vâlcea. Recomandari pentru circulaţia rutieră

Poliţiştii valceni recomandă tuturor participanţilor la trafic să ţină cont de conditiile meteorologice atunci când pornesc la drum şi să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor de drum.

ANM a emis o averizare de cod galben de ploi pentru judeţul Vâlcea valabilă până mâine seara, la ora 21.00.

In conditiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulatiei rutiere, poliţiştii le recomandă atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste prudenţă in trafic şi să respecte regulile de circulatie. Adaptaţi o manieră prudenta de conducere şi adaptati permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.
Pentru a preintampina producerea unor evenimente rutiere nedorite , Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto să pastreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă pentru a putea opri in conditii de siguranta.
Reamintim faptul că poliţiştii vâlceni sunt la datorie si actioneaza in caz de nevoie, pentru salvarea de vieţi omenesti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...