Actualitate

Se modernizează Sistemul Naţional de emitere a permiselor de conducere. Ghişeele din Râmnicu Vâlcea, închise pentru două zile

În zilele de 19 şi 22 octombrie nu se vor emite permise de conducere sau certificate de înmatriculare

Conducerea Prefecturii Vâlcea anunţă că din această lună au demarat etapele de punere în funcţiune a unor aplicaţii informatice necesare modernizării Sistemului naţional de emitere şi evidenţă a permiselor de conducere. Prima fază se va încheia până la sfârşitul acestui an.

Un prim beneficiu constă în simplificarea formalităţilor necesare preschimbării permiselor de conducere. În acest sens, se va elimina necesitatea procurării şi completării de către cetăţeni a formularelor aferente, care vor fi tipărite direct la ghişeele de primire a documentelor, în sistem informatic. De asemenea, într-o etapă viitoare, va fi posibilă şi încasarea contravalorii documentelor emise, la ghişeele serviciilor publice comunitare judeţene de profil. Gradul de complexitate şi volumul operaţiunilor informatice necesare modernizării, precum şi asigurarea preluării bazelor de date deja existente, presupune întreruperi ale fluxurilor unor activităţi.

Astfel, în zilele de vineri, 19 octombrie a.c. şi luni, 22 octombrie a.c., nu se vor putea emite:
- permise de conducere sau dovezi înlocuitoare ale acestora;
- certificate de înmatriculare sau dovezi înlocuitoare ale acestora;
- autorizaţii provizorii de circulaţie;
- plăci cu numere de înmatriculare.

Totodată, în aceste zile nu se va putea susţine proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere. Activitatea de examinare la proba practică se va derula conform programărilor. Modernizarea în totalitate a Sistemului informatic naţional se va finaliza în primul semestru al anului viitor, când vor fi puse în funcţiune şi aplicaţiile referitoare la evidenţa vehiculelor înmatriculate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...