Politică

Eugen Neaţă: Am reuşit să stopăm o parte din abuzurile poliţiştilor rutieri

Radarele nu se vor mai folosi în maşini de poliţie neinscripţionate şi nesemnalizate de la distanţă, au decis deputaţii

Concentrarea poliţiştilor rutieri cu precădere pentru a colecta aşa numitele “norme de amenzi” prin folosirea aparatelor radar, fixe sau mobile, instalate pe autovehicule fără însemnele poliţiei rutiere, în zone unde lipsesc indicatoarele sau marcajele rutiere, fără risc rutier, ascunşi în diverse locuri şi care nu întreprind în nici un fel acţiuni de prevenţie a producerii evenimentelor rutiere nedorite este una dintre problemele cel mai des ridicată de societatea civilă. Deputatul vâlcean Eugen Neaţă, alături de alţi colegi parlamentari, a reuşit prin iniţiativele legislative propuse să stopeze o parte din aceste abuzuri ale poliţiştilor rutieri.

Astfel, joi, 05 iulie 2018, plenul Camerei Deputaţilor a votat modificarea art.109 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, în sensul instituirii unor dispoziţii referitoare la obligativitatea purtării uniformei de către poliţiştii rutieri şi de frontieră, constatarea contravenţiilor numai cu mijloace tehnice certificate, instalarea dispozitivelor destinate măsurării vitezei numai pe autovehicule ce poartă însemne distinctive, precum şi sancţionarea cu nulitate absolută a procesului verbal de constatare a contravenţiei, care nu respectă forma şi conţinutul stabilite prin regulament.

“De-a lungul timpului am vorbit şi am ridicat problema excesului abuziv de putere pe care instituţiile statului îl exercită asupra socitetăţii civile şi despre faptul că acestea s-au îndepărtat de cetăţeni, de problemele reale cu care aceştia se confruntă. Alături de colegii mei parlamentari am reuşit prin iniţiativele legislative propuse să stopăm o parte din aceste abuzuri şi vom continua înlăturarea acestora.
Una dintre problemele ridicate de societatea civilă a fost cu privire la modul de aplicare a legii privind circulaţia pe drumurile publice.
Problema ridicată cel mai des se referă la faptul că poliţiştii rutieri se concentrează cu precădere pentru a colecta aşa numitele «norme de amenzi» prin folosirea aparatelor radar, fixe sau mobile, instalate pe autovehicule fără însemnele poliţiei rutiere, în zone unde lipsesc indicatoarele sau marcajele rutiere, fără risc rutier, ascunşi în diverse locuri şi nu întreprind în nici un fel acţiuni de prevenţie a producerii evenimentelor rutiere nedorite.
Pentru a rezolva această situaţie a fost iniţiat proiectul legislativ Pl-x 112/2018 care are ca scop principal corectare Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice astfel încât aceasta să îşi atingă scopul său iniţial - prevenirea accidentelor rutiere şi dobândirea unui comportament responsabil al conducătorilor auto.
Proiectul a fost votat joi, 05 iulie 2018, în plenul Camerei Deputaţilor (cameră decizională) şi are ca obiect de reglementare modificarea art.109 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, în sensul instituirii unor dispoziţii referitoare la obligativitatea purtării uniformei de către poliţiştii rutieri şi de frontieră, constatarea contravenţiilor numai cu mijloace tehnice certificate, instalarea dispozitivelor destinate măsurării vitezei numai pe autovehicule ce poartă însemne distinctive, precum şi sancţionarea cu nulitate absolută a procesului verbal de constatare a contravenţiei, care nu respectă forma şi conţinutul stabilite prin regulament.
Prin iniţiativele legislative depuse şi prin tot ceea ce face Partidul Social Democrat demonstrează că îşi respectă promisiunile făcute în campania electorală, că are preocupări pozitive, preocupări pentru crearea unui cadru legal care să conducă la deschidere faţă de cetăţean, creştere economică şi bunăstare în rândul românilor!”, a declarat deputatul Eugen Neaţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...