Sub Lupă

Doi pacienţi nu au putut fi operaţi pentru că spitalul nu are sonde urinare

A fost din nou scandal la Secţia de Urologie a spitalului din Craiova. Medicul de gardă a reclamat că are două cazuri grave pe care nu le poate opera pentru că îi lipsesc sondele urinare. A fost nevoie de intervenţia managerului spitalului care a cerut sonde de la şeful Secţiei care a venit de acasă cu acestea. La aceeaşi secţie e în derulare o anchetă a ministerului Sănătăţii după ce un pacient a stat 7 ore într o sală de operaţii în care nu era personal.

Scandalul a pornit când medicul urolog de gardă a decis că doi pacienţi, o femeie cu o tumoră şi un pacient care avea probleme grave la vezica urinară au necesitat intervenţie chirugicală. Numai că medicul de gardă s-a trezit că nu are sonde urinare, şi nu poate să intre în sala de operaţie cu cei doi.

"Nu am sondă cuc, nu am pensă crocodil, nu am sonda balistică să fragmentăm calculii pentur că aici e nanorie nu mai produce urină de 48 de ore. De ce nu aveţi? O parte din instrumentar există în secţia de urologie dar la tura doa şi a treia este închisă", spune medicul urolog, Mugur Riza.

Unul dintre pacienţi a aşteptat mai bine de trei ore să intre în sala de operaţie. Problema a fost rezolvată abia când şeful secţiei de Urologie a venit de acasă cu sondele urinare.

"Mă simt rău. De ce nu aţi fot operat? Urmează. De cât timp staţi aici? De două ore şi ceva. Soţia a plecat să cumpere ceea ce nu este în spital Acum a plecat să le ducă înapoi. Că nu e ceea ce trebuie...nişte sonde", spune bolnavul, Gheorghe Neagu.

"Am auzit că nu sunt instrumente, că nu sunt ...că nu e nimic. Cheia e la o asistentă care a ieşit din tură şi....Sunt chiar...nu mă aşteptam. Eu vin pentru prima dară în spitalul ăsta şi deşi suntem amândoi asiguraţi şi prima dată când avem nevoie nu se face nimic", spune soţia acestuia, Ioana Neagu.

Conducerea spitalului spune că pacienţii puteau să mai aştepte până mâine şi nu necesita intervenţia chirurgicală imediată. Cel puţin în cazul bărbatului.

„Este un caz serios dar care putea fi temporizat la fel de bine până mâine dimineaţă fără nicio problemă. Pacientul avea dureri...Da, o mulţime dacă intraţi în această upu, vedei o mulţime că au dureri asta însemnă că trebuie să-i operăm pe toţi de urgenţă?”, spune Alin Demetrian- manager Spitalul de Urgenţă Craiova.

Nu este pentru prima oară când medicul Mugur Riza este implicat într-un scandal. A mai lovit doi medici, iar ultimul conflict a fost la începutul lunii iunie. Atunci, un bărbat de 40 de ani din Dolj care avea dureri mari a aşteptat şapte ore duminică seară pe masa de operaţie la Spitalul de Urgenţă Craiova până să înceapă intervenţia chirurgicală. Medicul de gardă s-a încăpăţânat să îl opereze în altă sală decât în cea care lucrează de obicei, iar chinul pacientului s-a încheiat doar când directorul a chemat un doctor de acasă. Şocată de ce a trăit, victima a depus plângere oficială.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...