Actualitate

Staţiunea Băile Olăneşti, în pericol de izolare!

O alunecare de teren riscă să rupă DN 64

Staţiunea Olăneşti este în pericol să rămână izolată din cauza unei alunecări de teren care afectează grav Drumul Naţional 64, singura cale de acces spre oraş. În plus, conductele de gaz şi apă sunt şi ele în periocol, dacă nu se intervine rapid pentru consolidarea terenului.

Alunecarea de teren s-a activat la jumătatea lunii martie şi a avansat rapid, din cauza precipitaţiilor abundente. O parte a carosabilului Drumului Naţional 64 s-a prăbuşit deja şi se circulă pe un singur sens. Cum acest drum este singura cale de acces spre staţiune, oamenii se tem că nu vor mai putea ajunge în oraş, activitatea turistică urmând să fie şi ea grav afectată.

“Dacă se rupe drumul, toată staţiunea rămâne izolată. O să-i luăm pe turişti pe braţe şi o să-i trecem pe partea cealaltă, nu avem ce face. După atâta ploaie pericolul este mare. Conducta de apă este în aer, cea de gaz metan tot în aer. Râul mănâncă pe fiecare zi. Problema trebuie rezolvată rapid. Mai sus un pic este un drum alternativ, dar degeaba”, spun oamenii.

De asemenea, sunt în pericol conducta de gaz metan şi reţeaua de apă. Oficialităţile locale spun că situaţia se agravează de la o zi la alta şi că problema ar fi trebuit să fie rezolvată rapid de propietarul drumulului, Compania Naţională Administrare a Infrastructurii Rutiere.

“Iminentă este o accentuare a alunecării de teren. Situaţia este de trei luni, de atunci când s-a rupt prăbuşirea zidului, de pe 15 martie. Este în pericol furnizarea de apă şi de gaze. Ne-au informat că sunt în procedură de achiziţie pentru consolidarea drumului. Asta înseamnă că va mai dura cel puţin o lună, în cel mai fericit caz. În acest timp se poate alege praful. Se poate rupe total drumul şi se izolează staţiunea cu toate cele patru sate. Acest caz trebuia apreciat ca şi calamitate şi rezolvat în procedură de urgenţă. Nu s-a procedat cum trebuie. Este singura cale de acces. Noi nu putem să intervenim, administrator sunt cei de la Drumuri Naţionale”, a declarat Sorin Vasilache, primarul oraşului Băile Olăneşti.

Alunecarea de teren este activă încă din luna martie a acestui an. Zidul de susţinere a căzut deja în Râul Olăneşti pe o suprafaţă de peste 40 de metri.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...