Pe Scurt

Pepenii de Dăbuleni, la preţ de nimic

Pepenii de Dăbuleni se vând la preţ de nimic. Cu 20 de bani pentru un kilogram s-au vândut în această dimineaţă, direct de la producător din piaţa din Dăbuleni. Oamenii sunt dezamăgiţi şi vor să renunţe la a mai cultiva pepeni. Nu vor reuşi să amortizeze investiţia făcută. În pieţele din Craiova, pepenii se vând prin intermediari la preţul de 2 lei pentru un kilogram.

Marcel Cojocaru a cultivat anul acesta pepeni pe o suprafaţă de un hectar şi jumătate. A investit peste 10.000 de lei, însă nu crede ca va amortiza investiţia. De profit nici vorbă. Este de două zile în piaţa din Dăbuleni şi nu a reuşit să vândă decât o tonă de pepeni, la un preţ de 20 de bani pentru un kilogram. “În preţul ăsta se duce. Nu mai punem munca noastră. Reuşiţi să vă amortizaţi investiţia? Cam aia e. Bani făcuţi în altă parte îi băgăm în bostane să avem activitate. Atât”, spune producătorul.

În situaţia lui sunt majoritatea producătorilor din Dăbuleni care au stat azi cu marfa câteva ore să o vândă şi aşa la un preţ de nimic.

Pepenii din Dăbuleni sunt cultivaţi pe o suprafaţă de 1.500 de hectare. Producţia la hectar este de 50 de tone.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...