Sub Lupă

Primărie executată pentru creditul unei angajate

Caz incredibil în judeţul Dolj. O primăria este somată să plătească 400.000 de euro.

Primăria a pierdut un proces şi urmează să plătească aproape 400.000 de euro din bugetul local pentru o datorie pe care o are la bancă o fosta juristă a instituţiei. Primăria are un buget de 2 milioane de lei, adică cât este valoarea datoriei, ceea ce însemnă că instituţia nu va mai avea bani nici de salarii şi nici de investiţii.

Totul a început în anul 2008, atunci când Mirela Simina Drăguţ, fiica primarului de atunci, dar şi angajată a Primăriei Murgaşi în calitate de consilier juridic, a luat un credit de 220.000 de euro pentru a cumpăra un teren în Piteşti. Nu plătit nicio rată iar banca şi o companie de recuperare creanţe s-au îndreptat împoriva primăriei pentru a recupera banii cheltuiţi deja de femeie. În momentul în care s-a cerut poprire pe salariu, primarul a închis ochii, şi nu a atacat decizia instanţei nici atunci când primăria a fost dată în judecată. Nici măcar nu a anunţat că femeia nu mai lucrează acolo.

"Faptul pentru care s-a ajuns aici este că nu au existat căi de apărare, a fost o pasivitate totală din partea OUAT-ului de la vremea respectivă, primarul nu s-a apărat în instanţă nu a înaintat în instanţă o adresă care să rezulte că ea nu mai era salariata primăriei de mult timp. Doar pentru că tatăl era primar? Mi-e greu să exprim motivele", spune Daniel Ţeligrădeanu - primar Murgaşi.

Angajaţii primăriei sunt disperaţi pentru că vor ajunge în situaţia în care nu îşi vor mai lua salariile pe viitor. Fostul edil şi fiica acestuia au refuzat să comenteze situaţia. A vorbit însă soţul femeii care spune că aceasta a plătit doi ani ratele şi terenul din Piteşti a fost luat de firma de recuperare şi nu înţelege de ce s-a ajuns la această situaţie.

"Este un abuz ce ni se întâmplă nouă astăzi şi primăria săraca nu are nicio treabă, nu are nicio legătură nu are nicio treabă un contract cu persoana fizică şi banca. A, dacă soţia mea mai era angajată şi nu îi făcea poprire...dar executa doar pe poprire. Aşa ceva nu există pe lumea aceast", spune Florin Drăguţ - soţul credioarei.

Fostul primar al comunei doljene Murgaşi, Constantin Nedelea, a fost condamnat definitiv în 2016 la 1 an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Acesta a achitat mai multe facturi pentru lucrări neexistente în localitate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...