Sub Lupă

Pădurile din Vâlcea, distruse de furtună

Peste o mie de hectare de păduri administrate de Direcţia Silvică Vâlcea au fost afectate la mijlocul lunii de o puternică furtună în zonele de deal şi munte, pe raza Ocolului Silvic Călimăneşti şi pe cea a Parcului Naţional Cozia.

Furtuna puternică, cu vânt de peste 80 de kilometri pe oră, a provocat doborâturi şi rupturi pe suprafeţe concentrate sau dispersate pe 1.033 de hectare de păduri administrate de Ocolul Silvic Călimăneşi şi alte 14,68 hectare în zona de protecţie integrală a Parcului Naţional Cozia.

Specialiştii Romsilva au finalizat evaluarea pagubelor cu ajutorul dronelor şi a aplicaţiei ARC GIS. Volumul afectat de doborâturi şi rupturi este de 7.318 de metri cubi. Accesul în zonă este dificil, în teren accidentat, numeroşi arbori doborâţi blocând căile de comunicaţii.

Direcţia Silvică Vâlcea va degaja arborii doborâţi şi va reîmpăduri toate zonele afectate în cel mult doi ani, conform normelor silvice.

Direcţia Silvică Vâlcea din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva administrează, prin intermediul celor 9 ocoale silvice, 93.705 hectare păduri de stat şi asigură servicii silvice pentru alte 39.183 de hectare de păduri.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...