Special

Profesorul care a donat Spitalului Slatina două incubatoare de peste 20.000 euro, decorat de preşedinte

Ion Mihai Giuran, pensionarul slătinean în vârstă de 87 de ani, care a donat secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina două incubatoare pentru nou-născuţii aduşi pe lume înainte de termen, valoarea acestora fiind de 21.000 de euro, a fost decorat de preşedintele României cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Originar din oraşul Piatra Olt, dar stabilit de ani buni în municipiul Slatina, pensionarul Mihai Giuran, ajuns la vârsta de 88 ani, este unul dintre foştii deţinuţi politic care au fost medaliaţi anul acesta cu prilejul Zilei Drapelului Naţional. Potrivit site-ului Administraţiei Prezidenţiale, acestora le-a fost conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru înalta ţinută morală şi profesională de care au dat dovadă, de-a lungul vieţii, în semn de profund respect pentru cutremurătoarele suferinţe îndurate în temniţele comuniste, precum şi pentru demnitatea şi curajul cu care au luptat pentru susţinerea valorilor democratice.

Banii i-am avut pentru că am vândut o casă în Anglia”

Ion Mihai Giuran, pensionarul în vârstă de 87 de ani a donat în 2016 Secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina două incubatoare pentru nou-născuţii aduşi pe lume înainte de termen a impresionat pe toată lumea. Nu numai pe medici şi pe cei din conducerea spitalului. Bătrânul a donat banii din vânzarea unui apartament pe care îl avusese în Anglia, unde a fost profesor timp de 30 de ani.

Mihai Ion Giuran locuieşte într-un apartament modest din Slatina. Peste tot sunt numai cărţi. Vrea însă să le doneze şi pe acestea. Nu are familia, nu a avut niciodată. „Am văzut la televizor că este nevoie de aceste incubatoare. M-am dus la spital şi am vorbit cu medicii. Iniţial al vrut să donez bani pentru unul singur, dar când am văzut că este mare nevoie am donat pentru două. Eu am vândut un apartament în Anglia şi am avut bani. Eu nu mai am ce sa fac cu banii. Sunt foarte bătrân. Nu am pe nimeni”, povesteşte fostul profesor de engleză. Bătrânul este supărat pe sistemul medical din România. „Peste tot sunt numai hoţi, numai corupţi. Nu se interesează de ţara asta, de ce le trebuie copiilor care mor în spitale”, a spus atunci bătrânul.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...