Actualitate

PAID România este pregătit să gestioneze dosarele de daună care vor urma acestei perioade de precipitaţii abundente şi să plătească despăgubirile necesare

Până în această seară, la ora 23.00, Capitala şi 17 judeţe - Suceava, Harghita, Neamţ, Braşov, Covasna, Bacău, Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Buzău, Brăila, Vrancea, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea se află sub cod galben de ploi. PAID – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale este alături de proprietarii de locuinţe ameninţate în acest moment de riscul de inundaţii. Astfel, le reaminteşte acestora că, printre cele trei riscuri acoperite de PAD – poliţa de asigurare împotriva dezastrelor, se regăseşte şi riscul de inundaţii, asiguraţii putând fi despăgubiţi în baza asigurării obligatorii de locuinţă.

Asigurarea obligatorie a locuinţei (PAD) acoperă pagubele produse locuinţelor în urma pătrunderii şi infiltrării apei, în cazul acoperirii pe scurtă durată a terenului cu un strat de apă, ca urmare a acumulării apelor provenite din precipitaţii atmosferice abundente. PAID România este pregătită să gestioneze dosarele de daună ce vor fi deschise de către proprietarii asiguraţi obligatoriu împotriva dezastrelor naturale care se află în această situaţie.

”O parte semnificativă a ţării noastre se confruntă, zilele acestea, cu ploi abundente care duc, în mod firesc, la producerea de inundaţii. Suntem pregătiţi să gestionăm dosarele de daună care vor ajunge la noi ca urmare a acestor evenimente şi vrem ca toţi proprietarii asiguraţi să stea liniştiţi în ceea ce priveşte despăgubirile la care au dreptul. PAID România are fondurile necesare să acopere toate solicitările de despăgubire ce pot surveni ca urmare a inundaţiilor din această perioadă. Avem nu doar resurse proprii, dar şi un program de reasigurare de 900 mil. EUR – mai mult decât suficient pentru plata rapidă a despăgubirilor către românii asiguraţi, afectaţi de inundaţii”, declară Nicoleta RADU, Director General, PAID România.

Locuinţa ţi-a fost afectată de inundaţii? Iată ce trebuie să faci!

1. Solicită autorităţilor locale întocmirea procesului verbal de constatare a evenimentului;

2. Ia măsurile necesare în vederea limitării pagubelor şi prevenirea degradărilor;

3. Informează, în cel mai scurt timp, fără însă a depăşi cele 60 de zile de la data producerii evenimentului, asigurătorul la care ai încheiat poliţa;

4. În baza înştiinţării, asigurătorul va deschide dosar de daună, urmând ca, în maximum 5 zile, un reprezentant al acestuia să se prezinte la locul producerii evenimentului pentru a constata daunele;

5. Cererea de despăgubire se completează şi se depune la compania de asigurări;

Plata despăgubirii se efectuează de către PAID în 5 zile de la primirea documentaţiei complete de la asiguratorul care a emis poliţa şi a instrumentat dosarul de daună.

**

Persoană de contact:
Oana RADU
PR Director
comunicare@paidromania.ro
0755.015.510

Despre PAID - Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale
PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.
PAID s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societăţi de asigurare, acţionari PAID.
Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: Cutremur, Inundaţii, Alunecări de teren.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...