Administraţie

Alunecări de teren în Stoileşti

Ploile din ultimele zile au afectat şi comuna Stoileşti. Drumurile pietruite au fost de-a dreptul devastate de ape. Comuna situată pe dealuri şi văi are acum majoritatea drumurilor neasfaltate în stare foarte proastă, iar administraţia locală aşteaptă să se usuce terenul pentru a încerca reconfigurarea drumurilor şi a interveni pentru repararea lor.

O situaţie mai dificilă este pe strada Biserica Ghiobeşti, singura cale de acces spre un sat. Aici ploaia a provocat o alunecare de teren. “Alunecarea are 20 de metri lungime şi o adâncime de 7 metri. Am înaintat raport Prefecturi şi am solicitat sprijin pentru consolidarea drumului. Ruptura este destul de mare şi există un real pericol pentru cei care circulă acum pe el. Dacă alunecarea continuă satul cu o mulţime de gospodării rămâne izolat. Cred că trebuie făcut un studiu şi intervenit rapid, dar ştim că Guvernul este acum solicitat de zeci de localităţi din ţară care au probleme şi nu ştim cum va prioritiza aceste situaţii”, spune primarul Florin Ionescu.

Ploile au distrus drumurile pietruite din Stoileşti

Încă de la primele ore ale zilei de joi, 28 iunie, salariaţii primăriei Stoileşti au inventariat pagubele produse de ploile abundente din ultimele 48 de ore.

“Peste noapte şi ieri după amiază a plouat foarte intens. Avem trei sate mai afectate, din fericire se poate circula, dar toate drumurile pietruite au fost afectate grav, ploaia şi şuvoaiele de apă au spălat piatra de pe drumuri. Apreciez faptul că cei care construiesc podul au continuat să lucreze şi pe această vreme pentru a se încadra în program. Avem situaţii trimise Prefecturii Vâlcea şi vom întocmi noi rapoarte în speranţa că vom primi sprijin financiar pentru a reface drumurile”, spune primarul Florin Ionescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...