Sub Lupă

Un profesor universitar condamnat la 18 ani de puşcărie, după ce a ucis o profesoară din Olt

Mihaela Fulga, în vârstă de 30 de ani, din comuna olteană Iancu Jianu, profesoară de chineză în Capitală, a fost omorâtă cu sânge rece în urmă cu 20 de ani, trupul ei fiind găsit după câteva zile în locuinţă. Abia acum criminalul a fost arestat: profesorul universitar Dan Păcurariu, ce făcuse o obsesie pentru tânăra olteancă. Criminalul a primit 18 ani de închisoare, decizia fiind definitivă.

„În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondate apelurile declarate de către apelanţii MINISTERUL PUBLIC - PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUCUREŞTI şi PĂCURARIU DAN împotriva sentinţei penale nr. 297/16.02.2018, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 22182/3/2016. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe apelantul inculpat Păcurariu Dan la plata sumei de 300 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare privind apelul Ministerului Public rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 27 iunie 2018”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Potrivit anchetei, profesorul i-a dat în cap cu ciocanul de şniţele şi a lăsat-o moartă în garsoniera din Sectorul 3, unde locuia cu chirie la nişte consăteni din Iancu Jianu, supărat că tânăra urma să plece la specializare în China, unde obţinuse o bursă. Tragedia s-a petrecut în urmă cu 20 de ani, în 1998, tânăra în vârstă de 30 de ani ce şi-a pierdut violent viaţa, Mihaela Fulga, din comuna olteană Iancu Jianu, profesoară de chineză în Capitală, fiind ucisă de fostul iubit, arhitectul Dan Păcurariu, acum în vârstă de 62 de ani, profesor universitar de Istoria artelor la Facultatea de Arte a Universităţii Hyperion. Criminalul a fost dus la audieri abia după 18 ani, pe baza probelor ADN şi condamnat definitiv abia astăzi. Cu toate că era suspect pentru crimă din gelozie, probele au fost insuficiente la acea vreme pentru incriminarea cadrului universitar.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...