Administraţie

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii a vizitat azi Spitalul judeţean de Urgenţă Slatina, la invitaţia autorităţilor locale. Ministrul Sanatatii a fost însoţit în această vizită de către vicepremierul Paul Stănescu.

Sorina Pintea a vizitat secţiile UPU, pediatrie, neonatologie, secţia de Obstetrică-Ginrcologie-lehuze si a discutat cu medicii din unitatea sanitară şi reprezentanţii autorităţilor locale. "Secţiile pe care le-am vizitat au fost reabilitate şi respectă standardele din punct de vedere al infrastructurii. Mai sunt multe de făcut în ceea ce priveste asigurarea aparaturii necesare, dar şi a pregătirii personalului medical, astfel incat Slatina sa nu fie doar un loc de tranzit catre centrele universitare", a declarat Sorina Pintea.

Ministerul Sănătăţii a alocat 2,5 milioane de lei pentru reabilitarea mai multor secţii ale unităţii medicale.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că va mai repartiza la Slatina alte 2 milioane de lei pentru achiziţia de aparatura medicala, dar, la fel ca în toate situaţiile în care MS alocă fonduri către spitale, fisele de repartiţie sunt trimise în acelaşi timp şi către corpul de control pentru a se verifica daca banii sunt folosiţi corect.

De asemenea, prin proiectul pe care Ministerul Sănătăţii îl deruleazaă cu Banca Mondiala vor fi repartizate spitalului 4 paturi de ATI, precum şi aparatura necesară pentru terapie intensivă- 13 monitoare de funcţii, 2 ventilatoare mecanice şi unul portabil.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...