Special

Un inginer din Dolj cultivă roşii medicinale

Aceste legume sunt bune în curele de detoxifiere sau pentru persoanele bolnave de diabet

Un inginer din comuna doljeană Perişor cultivă de mai bine de cinci ani în serele lui roşii pentru daibetici la preţuri asemănătoare cu cele de import.

Marina Baronescu susţine că tomatele au un conţinut mare de licopeni, mai exact de 5-7 ori mai mari decât cele nromale. Inginerul din comuna doljeană Perişor susţine că licopenul din roşii este un antioxidant puternic care ajută la refacerea ficatului şi este bun pentru lupta împotriba bolilor cardiovasculare.

Marian Baronescu a mai precizat că tomatele pot fi consumate şi e diabetici pentru că au un conţinut scăzut de zahăr. „Conţinutul de licopen şi antioxidanti e de cinci ori mai mare decât o roşie normală. Ce face licopenul pentru sănătatea omului, reface ficatul, curăţă venele şi menţină celula tânără. Seminţele din interiorul roşiei trebuie să fie verzi, iar dacă aşegi să mănânci sănătate nu ai cum să te îmbolnăveşti“, a povestit inginerul Marian Baronescu.

„Conţinutul de licopen şi antioxidanti e de cinci ori mai mare decât la o roşie normală”

Vinde roşii vindecătoare

Inginerul Marian Baronescu a mai precizat că la început când a intrat cu roşile medicinale pe piaţă oamenii au fost reticienţi, dar acum situaţia este cu totul alta. „Este bine să ştim că toate bolile din ziua de astăzi sunt rezultatul a ceea ce consumăm. Pentru a putea avea un organism sănătos este bine să mâncăm 4 sau 5 roşii dimineaţa. Au un gust dulce acrişor, un pic acidulat, şi de culoarea ciocolatei, dar sunt vindecătoare“, a mai spus fermierul din Dolj.

Roşiile medicinale se vând la preţuri asemănătoare cu cele de import, cinci lei kilogramul că românii au uitat să mănânce sănătos, dar trebuie să înveţe că atunci când aleg produsele unui fermier ştiu absolut totul despre modul cum au fost cultivate şi crescute.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...