Inedit

10 statui amplasate pe Clisura Dunării

Dunărea este străjuită începând de ieri, pe malul românesc, de cele mai mari personalităţi ale istoriei României. Zece basoreliefuri ale celor mai vrednici făuritori de istorie: Decebal, Traian, Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu, Alexandru Ioan Cuza, Avram Iancu, Regele Ferdinand I, Regina Maria, au fost donate în această aseară judeţului Mehedinţi de membrii Asociaţiei Frontiera Gălăţeană, cu sprijinul poliţiştilor de frontieră activi, în rezervă şi în retragere, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual şi Corpul Naţional al Poliţiştilor.

Ele au fost amplasate pe zidurile Mănăstirii Mraconia şi reprezintă un obiectiv turistic important de aici înainte, care spune istoria neamului românesc.

“În cadrul unui ceremonial festiv şi religios, am primit hrisovul de donaţie şi am răsfoit împreună cu cei prezenţi, paginile din istoria locului pe care suntem datori să le rememorăm şi să le transmitem mai departe în anul Centenar, anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam. Mulţumesc Asociaţiei Frontiera Gălăţeană, poliţiştilor de frontieră activi, în rezervă şi în retragere, precum şi sindicatelor şi Corpului Naţional al Poliţiştilor pentru acest demers şi îi asigur că la nivelul administraţiei judeţene, continuăm demersurile pentru a asigura iluminatul în preajma basoreliefurilor şi a chipului lui Decebal, sculptat în piatră, pentru ca aceste obiective să fie vizibile şi pe timp de noapte. În urma discuţiilor pe care le-am purtat cu reprezentanţii operatorului de electricitate, zona este alimentată cu energie electrică iar în cazul statuii lui Decebal trebuie depăşite anumite aspecte juridice”, a declarat Aladin Georgescu, preşedintele CJ Mehedinţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...