Administraţie

„Autostrada Sudului”, patru variante de lucru

Proiectul unei magistrale auto care să lege Bucureştiul de Timişoara, via Craiova, revine în agenda guvernanţilor

Proiectul lansat iniţial în 2009 de Radu Berceanu privind realizarea unei autostrăzi între Bucureşti şi Timişoara care să străbată sudul Olteniei revine pe masa de lucru a şefilor din Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR). Instituţia a dat anunţ pentru organizarea unei licitaţii aferente întocmirii studiului de prefezabilitate pentru noua autostradă. Valoarea estimată pentru elaborarea SPF este de 4,5 milioane de lei, circa un milion de euro, fără TVA. „În prezent, circulaţia se realizează pe DN6, care a devenit o rută extrem de utilizată, cu un trafic foarte ridicat. Construirea Autostrăzii Sudului va conduce la decongestionarea traficului pe DN6 şi va realiza un nou culoar de circulaţie prin zona de sud, ce va lega partea sud-estică a ţării cu partea de vest, respectiv cu Culoarul IV Pan European, aflat în curs de execuţie”, se arată în documentaţia CNADNR.
Nu doar Berceanu a insistat în perioada în care a deţinut portofoliul de ministru al Transporturilor pentru acest proiect, chiar şi în cursul acestui an preşedintele CJ Dolj Ion Prioteasa menţionând necesitatea realizării unei magistrale auto care să realizeze o legătură mai rapidă între judeţele regiunii şi celelalte zone ale ţării. Noua autostradă va crea o legătură cu viitorul pod peste Dunăre de la Calafat, un proiect cu care şeful administraţiei doljene se mândreşte foarte mult.

Doar Oltul, Doljul şi Mehedinţiul vor fi traversate de noua autostradă

CNADR a luat în calcul patru variante de traseu care să fie studiate îndeaproape pentru realizarea „Autostrăzii Sudului”. Acestea sunt:
1. Lugoj - Drobeta Turnu Severin - Craiova (partea de Nord a Centurii Craiova) - Slatina – Roşiorii de Vede – Alexandria – Bucureşti
2. Lugoj – Drobeta Turnu Severin – Calafat – Craiova (partea de Sud a centurii Craiova) – Caracal – Roşiorii de Vede – Alexandria – Bucureşti
3. Lugoj – Drobeta Turnu Severin – Craiova – Caracal – Roşiorii de Vede – Alexandria – Giurgiu – Bucureşti
4. Lugoj – Drobeta Turnu Severin – Craiova – Slatina – Piteşti – Bucureşti.
În cadrul şedinţei Consiliului pentru Dezvoltare Regională desfăşurată la Călimăneşti în august 2012, Ion Prioteasa anunţa că printre obiectivele comune se numără şi autostrada sudului, la această oră niciunul dintre municipiile reşedinţă de judeţ din Oltenia nefiind conectat la o autostradă. Conform datelor prezentate în şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională, în perioada următoare se anticipează o dublare, poate o triplare a traficului odată cu inaugurarea podului de la Calafat, dar şi cu demararea producţiei de autoturisme la fabrica Ford.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...