Special

Performanţă în „patria pepenilor”

Performanţă în patria pepenilor verzi. O elevă din oraşul Dăbuleni din Dolj, a luat nota 10 la evaluarea naţională. Conducerea şcolii unde învaţă eleva spune că este pentru prima dată când un elev are o asemenea performanţă. Elevii au fost pregătiţi suplimentar de cadrele didactice pentru a obţine rezultate bune.

Tania Vînturiş a absolvit clasa a VIII-a la şcoala gimnazială nr. 1 din Dăbuleni. A fost un elev model pentru toate cadrele didactice care se aşteptau la un astfel de rezultat deşi este pentru prima oară când un elev ajunge la o asemenea performanţă.

„Sinceră să fiu la matematică mă aşteptam să iau nota 10 pentru că nu am greşit nimic şi ştiam asta, dar la română nu mă aşteptam pentru că acele compuneri sunt interpretabile şi mă aşteptam la o notă mult mai mică ”, spune eleva.

Eleva vrea să meargă la un liceu de top din Craiova, iar după absolvire vrea să meargă la facultatea de medicină, însă nu vrea să profeseze în ţară.

„Pe lângă orele de la clasă într-adevă la elevii care termină clasa a VIII-a avem un program de pregătire suplimentar ce constă într-o şedinţă în care împreună cu ei am stabilit ziua de marţi, adică două ore în plus faţă de ce faceau la clasă”, spune Iulian Ciuciuc-profesor română.

Familia şi localnici din Dăbuleni sunt foarte mândri de performanţa elevei.

La şcoala unde învaţă Tania s-au înscris la evaluare 23 de elevi, însă trei dintre aceştia nu s-au mai prezentat. Cinci dintre ei nu au reuşit să obţină note de trecere.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...