Reportaj

Un pensionar culturist lasă mască tinerii la sala de forţă

Bătrânul le dă lecţii de mişcare până şi adolescenţilor care au un mare avantaj: vârsta!

La o vârstă la care cei de seama lui se vaită de fel de fel de boli, un fost maistru din Drobeta Turnu Severin a ales să facă sport. Şi nu unul uşor, ci culturismul. Cu eticheta de mare macho, Gheorghe Miu vine aproape în fiecare zi din săptămână la sala de forţă. El spune că antrenamentele l-au făcut şi-l fac să se simtă excelent. Are poftă de viaţă, vlagă în corp, iar noaptea a spus adio insomniilor.

Gheorghe Miu, un pensionar în vârstă de 65 de ani, din Drobeta Turnu Severin, ne-a povestit că vine la sala de fitnes şi culturism aflată la etajul IV din complexul Decebal, regulat, ca un neamţ. Are abonament pe un an de zile şi îl va prelungi în continuare, deoarece, spune el, acum nu se mai poate lăsa de acest sport. Nea Gheorghe susţine că înainte de a se hotărî să facă sport se mişca foarte greu, nu putea dormi noaptea şi era un om gras. „Din aceste motive m-am gândit să vin să fac sport. M-am hotărât dintr-o dată. Acum fac şapte şedinţe pe săptămână a câte două ore. Fac bandă de alergare 60 minute, bicicletă 30 minute şi alte 30 de minute trag de fiare. Sunt cel mai bătrân de aici de la sală. Ceilalţi, mă refer la copii, că toţi sunt în mare parte copii, mă sprijină şi mă apreciază”, ne-a povestit nea Gheorghe. Acesta ne-a mărturisit că, fără să exagereze, după nici o lună de zile de antrenament a început să simtă roadele. „M-am simţit şi mă simt excelent. Sunt mai uşor, mai viguros, dorm noaptea liniştit. Înainte dormeam cinci ore, iar acum dorm buştean opt ore. Soţia, ce să zică?! Mă sprijină. Îmi face plasa cu adidaşi, tricou, pantaloni sport, prosop, plus sticla cu apă”, ne-a mai dezvăluit pensionarul. Omul este de părere că persoanele în vârstă nu vin să facă sport ori din comoditate, ori că nu sunt informaţi cu privire la beneficii. „Mi-a fost greu la început, dar m-au încurajat copiii aceştia de aici. La început beam şi fumam. Acum nici să nu aud de aşa ceva. Nu-mi trebuieşte tutun, nici alcool. O să duc o viaţă sportivă până voi muri”, ne spune convins nea Gheorghe.

"Mi-a fost greu la început, dar m-au încurajat copiii aceştia de aici. La început beam şi fumam. Acum nici să nu aud de aşa ceva. Nu-mi trebuieşte tutun, nici alcool. O să duc o viaţă sportivă până voi muri.", Nea Gheorghe

Antrenorul: „Nea Gheorghe este foarte disciplinat la sală”

Unul dintre antrenorii sălii de fitness şi culturism, Ciprian Mitucă, ne-a povestit că nea Gheorghe este foarte disciplinat şi conştiincios la antrenamente: „Dumnealui vine regulat la sala noastră, chiar zilnic, şi toţi îl respectăm. Vă spun sincer că trage din greu la antrenamente. Păcat că alte persoane de vârsta dumnealui nu-şi dau seama cât de mult îi ajută la sănătate această activitate fizică. Este cel mai în vârstă de la sala noastră”, ne-a declarat antrenorul Ciprian Mitucă. Abonaţii care vin la această sală de antrenament beneficiază de cele mai moderne condiţii: aparatură de ultimă generaţie, vestiare, duşuri, aer condiţionat, muzică stimulatoare, saună şi televizoare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...