Reportaj

Aruncă roşiile la gunoi pentru că nu reuşesc să le vândă

Succesul programului „Tomata“ s-a întors împotriva producătorilor din judeţul Dolj. Tot mai mulţi legumicultori sunt nevoiţi să arunce marfa pentru că nu reuşesc să o vândă, şi aşa la un preţ de nimic. Azi, roşiile se vindeau în localitatea Desa cu 20 de bani kilogramul, însă, nu s-a înghesuit nimeni să cumpere, iar comercianţii au aruncat roşiile la porci şi găini. În judeţul Dolj, 1500 de producători au reuşit să obţină cei 3000 de euro prin programul de tomate.

Ilie Arcereanu este unul dintre producătorii din localitatea doljeană Desa care s-a grăbit să acceseze programul de tomate prin care obţinea subvenţia de 3.000 de euro, însă nu s-a gândit nicio secundă că va rămâne cu marfa nevândută.

„Un preţ care este...nici de....un bax de roţii vine exact 3,4,ţigări. Am fost nevoit să aruncăm pentru că ne ducem astăzi la piaţă şi nu le dăm şi a doua zi trebuie să trecem prin ele că se strică şi restul ce se strică, le aruncăm”, spune producătorul.

Mulţi dintre ei, aleg să le dea la păsări şi porci. Producătorii se tem acum că nu îşi vor scoate nici măcar banii pe care i-au investit toată iarna cu încălzirea solariilor.

„La preţ de nimic le vindeţi. Dar cum, la 20 de bani? Muncim degeaba, nici măcar recoltatul nu-l scot. Dacă nu reuşiţi să le vindeţi ce faceţi? Le aruncăm. Ce să le putem face? ”, spune un producător.

În judeţul Dolj s-au depus peste 2000 de cereri pentru subvenţia de 3.000 de euro, însă doar 1500 de producători au reuşit să obţină aceşti bani.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...