Pe Scurt

Începe Şcoala de vară „Fii activ vara prin sport!”

În perioada 16 iunie - 01 iulie 2018, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport desfăşoară pentru cel de-al doilea an consecutiv Şcoala de vară „Fii activ vara prin sport!”, proiect câştigat de Universitatea din Craiova în cadrul Proiectului privind învăţământul secundar / Romanian Secondary Education Project (ROSE) implementat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

În acest an, 52 de elevi participa la activităţile desfăşurate în Craiova, aceştia provenind din patru licee din zona Olteniei şi anume, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu” (Craiova), Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Odobleja” (Severin), Colegiul Economic „Virgil Madgearu” (Târgu-Jiu) şi Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" (Dăbuleni).

„Şcoala de vară se întinde pe parcursul a 16 zile, programul îmbinând activităţi complementare prin cursuri de vară prin care elevii vor dobândi un bagaj academic introductiv şi vor deprinde strategii noi de învăţare, prin participarea la activităţi sportive în campus – nu doar ca actori, ci ca organizatori, prin participarea la activităţi reacreative şi evenimente culturale, implicarea în organizarea unor evenimente de profil, de voluntariat la asociaţii neguvernamentale dar şi prin desfăşurarea unor ateliere de lucru specifice dezvoltării personale (comunicare, adaptabilitate, încredere şi stima de sine)” promite conf.univ.dr. Germina Cosma, director grant.

De asemenea, elevii vor urma cursuri de consiliere profesională şi orientare în carieră şi vor face vizite de studiu la organizaţii relevante din Craiova, dar şi la Călimăneşti, astfel încât vor fi familiarizaţi cu cerinţele potenţialilor angajatori din domeniul sportului/kinetoterapiei.

Şcoala de vară tip punte „Fii activ vara prin sport!” ce se desfăşoară pe parcursul a 3 ani, are în vedere pregătirea pentru viaţa de student a 156 de elevi de liceu, aflaţi în diferite situaţii de risc de părăsire a şcolii.

ROSE este un proiect care îşi propune să contribuie la reducerea abandonului în învăţământul secundar şi terţiar şi la creşterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...