Politică

Cristian Buican: “Rezultatul guvernării PSD la 17 luni de mandat: noi creşteri de preţuri şi rate mai mari pentru români”

Anunţul Institutului Naţional de Statistică (INS) privind inflaţia din luna mai şi menţinerea ritmului de creştere a acesteia, dar şi creşterea constantă a ROBOR -ului din ultima perioadă reprezintă noi semnale de alarmă pentru economişti şi un dezastru pentru români. Astfel, după doar 17 luni de guvernare, reprezentanţii PSD-ALDE au reuşit contraperformanţa de a înregistra o inflaţie de 5,41%, cel mai mare nivel atins de acest indicator în ultimii 5 ani şi un indice ROBOR de 2,9%, cel mai mare din ultimii patru ani.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, îi acuză public pe reprezentanţii PSD-ALDE de incompetenţă şi nepăsare şi le sugerează să plece acasă, în condiţiile în care au reuşit să scadă puterea de cumpărare a românilor, într-o perioadă bună de creştere economică. Parlamentarul liberal vâlcean consideră că promovarea unor persoane incompetente şi slugarnice în funcţii de răspundere ministeriale reprezintă principala cauză a scumpirii vieţii cetăţenilor.

Deputatul Cristian Buican îi atenţionează pe reprezentanţii PSD-ALDE de faptul că inflaţia este un indicator care afectează întreaga populaţie a României prin creşterea preţurilor, însă cei mai predispuşi la scăderea puterii de cumpărare sunt tocmai cei cu venituri mici, indiferent că sunt angajaţi sau pensionari. De asemenea, creşterea constantă a ROBOR-ului din ultimul an a crescut deja ratele românilor cu aproximativ 200 de lei lunar, pentru un credit Prima Casă de 50.000 de euro pe 30 de ani.

„Lună de lună, INS confirmă cu cifre reale faptul că cei de la PSD-ALDE sunt incompetenţi în materie de politică fiscal-economică. Prin măsurile luate au reuşit să bulverseze în totalitate anumite domenii de activitate, au reuşit să îi sărăcească şi mai mult tocmai pe cei cu venituri mici şi au reuşit să crească ratele la bănci ale românilor. Nici dacă îşi propuneau nu cred că reuşeau o aşa contraperformanţă. Sunt pur şi simplu analfabeţi funcţionali în materie de fiscalitate şi economie. Nu Soros, multinaţionalele, băncile sau statul paralel sunt de vină pentru toate aceste creşteri de preţuri şi rate, ci exclusiv reprezentanţii PSD-ALDE. Din păcate, cei mai afectaţi sunt cei cu venituri mici, indiferent că sunt angajaţi sau pensionari, însă celor de la PSD-ALDE nu le pasă. Ei şi-au mărit aşa de mult veniturile, încât scumpirile din ultimele luni sunt uşor de suportat, însă pensionarul sau angajatul cu venituri modeste este afectat de orice creştere a preţurilor. La fel se întâmplă şi în cazul ratelor. Dacă acum un an pentru un credit Prima Casă pe 30 de ani plăteai 1.000 de lei, acum plăteşti 1.200 de lei, adică o creştere cu 20% a ratei, pe care trebuie să o dai lună de lună, că altfel îţi pierzi casa. Iar celor de la PSD-ALDE le arde de mitinguri şi state paralele. Păi ei sunt paraleli cu viaţa de zi cu zi a românilor!”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...