Special

Ziua mondială a donatorilor de sânge

Ziua de 14 iunie a fost stabilită de către OMS, această zi reprezentând ziua de nastere în anul 1868 la Viena a imunologului Karl Landsteiner, cel care a descris pentru prima oară grupele sanguine în sistemul OAB, pentru această descoperire fiind recompensat de către lumea ştiinţifică internaţională prin acordarea premiului Nobel pentru Medicină în anul 1930.

Această zi este marcată de către CRTS Craiova prin organizarea unei manifestaţii publice legată de promovarea donarii de sânge prin amplasarea centrului mobil de donare de sange în Piaţa Mihai Viteazu din Craiova în zilele de 13 şi 14 iunie 2018, urmată de acţiunea de donare de sange în data de 14 iunie 2018.

Este ziua în care se impune a aduce mulţumiri persoanelor care au donat sânge o dată în viaţă sau de mai multe ori, voluntar, fără a şti pe cine ajută.

“Este ziua în care aducem mulţumiri şi familiilor pacienţilor aflaţi în situaţia de a primi sânge obligatoriu pentru a supravieţui, care au înţeles nevoia de sânge a celor aflaţi în suferinţă şi care au convins şi mobilizat pe cei din jurul lor a dona sânge. Este ziua în care transmitem mulţumiri şi cadrelor medicale (medici, asistenţi medicali) care ne ajută în acţiunea de promovare a donarii de sânge.

De asemenea, mulţumim şi celor care au încercat să doneze sânge, dar nu au fost acceptaţi ca donatori din diverse motive de sănătate despre care nu aflaseră până atunci”, este mesajul reprezentanţilor de la centrul de sânge din Craiova.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...