Politică

Democrat liberalii vâlceni şi-au stabilit candidaţii pentru parlamentare

Conflict electoral între Iuliana Moise şi Cristian Buican în Colegiul Electoral Brezoi

Democrat liberalii şi-au stabilit şi ei candidaţii pentru parlamentare. Chiar dacă lista nu e bătută în cuie deocamdată, în linii mari, pedeliştii s-au orientat pe cine vor arunca în lupta electorală din 9 decembrie. Nume precum Romulus Bulacu sau Ion Tudor nu se mai regăsesc printre candidaţi, în timp ce Valentin Iliescu ar fi fost din nou respins de PDL, după ce a încercat să se lipească de partid.

Democrat liberalii şi-au stabilit candidaţii la alegerile parlamentare din 9 decembrie şi, chiar dacă unii membri importanţi din partid s-au retras de pe listă, conducerea PDL consideră că toţi cei care vor intra în lupta pentru Parlament sunt oameni de calitate. Pentru Camera Deputaţilor au fost desemnaţi: Samoil Vîlcu - Colegiul Râmnic Sud, Romeo Rădulescu - Colegiul Râmnic Nord, Iuliana Moise - Colegiul Brezoi, Cristi Niţu - Colegiul Horezu, Ştefan Prală - Colegiul Drăgăşani, Milorad Cumpănăşoiu - Colegiul Bălceşti. La Senat, din partea PDL vor candida Dorel Jurcan pe Colegiul Râmnic, Laurenţiu Baranga (Forţa Civică) pe Colegiul Brezoi-Horezu şi Gheorghe Vieru pe Colegiul Drăgăşani-Bălceşti. Chiar dacă se aflau pe lista iniţială, prim-vicepreşedintele PDL, Romulus Bulacu, s-a retras ulterior, iar soţul femeii de afaceri Maria Tudor nu a mai fost desemnat anul acesta să reprezinte PDL. Se vehiculează că Ion Tudor va candida ba independent, ba din partea PP-DD, pe colegiul Râmnicu Vâlcea. O altă fostă democrat liberală, despre care se spune că va candida, este Anuţa Handolescu, doar pentru a le încurca jocurile pedeliştilor. Printre candidaţi nu se mai regăseşte nici Gabriela Ene, fostul inspector şef al Inspectoratului Şcolar Vâlcea. Dorel Jurcan, preşedintele PDL Vâlcea, a declarat săptămâna trecută că echipa sa trebuie să se mobilizeze la aceste alegeri pentru a scoate un scor cât mai bun. Confruntările vor fi însă destul de dificile, având în vedere că USL a scos la bătaie candidaţi care deja au în spate mai multe mandate de deputaţi sau senatori. Candidaţii PDL vor fi susţinuţi şi de colegii din cadrul alianţei Alianţa România Dreaptă, adică PNŢCD, şi Forţa Civică, unde pe listă aceştia au primit un colegiu pe care să candideze.

Moise şi Vieru intră în duel cu Buican şi Coca

"Nu mă întorc în PDL. Pentru mine, capitolul PDL nu mai există. Nu fac parte nici din PSD, nici din PDL, nici dintr-un alt partid. Nu voi candida ca independent la parlamentare. Oamenii aceştia nu au măsura raţiunii şi tot încearcă să mă denigreze.", Valentin Iliescu

Deputatul Samoil Vîlcu vrea să câştige al doilea mandat în Camera Deputaţilor, în timp ce colegul său, Dorel Jurcan, va candida pentru al patrulea mandat, după ce în anii 1996-2000 acesta a fost deputat, iar din 2004 până în prezent a reuşit să obţină două mandate de senator. Fostul primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu, este la prima sa încercare electorală de acest gen. Rădulescu speră să obţină voturile celor care totuşi l-au dorit primar la alegerile din luna iunie. Deşi sunt membri cunoscuţi, atât Iuliana Moise, cât şi Gheorghe Vieru vor trebui să înfrunte candidaţi puternici din partea USL, respectiv Cristian Buican şi Laurenţiu Coca. Ştefan Prală va avea şi el o misiune extrem de grea, dat fiind faptul că va candida împotriva lui Vasile Bleotu.

Valentin Iliescu, respins de pedeliştii de la centru

Surpriza de proporţii însă a venit săptămâna trecută din partea fostului ministru în Relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu. Potrivit declaraţiilor şefului PDL Vâlcea, acesta ar fi dorit să reintre în PDL şi să fie pus pe lista pentru Parlamentul României, însă reprezentanţii de la centru l-ar fi respins. „Da, este adevărat, cei de la centru l-au respins”, confirmă Dorel Jurcan. După ce au apărut zvonuri că îşi doreşte să candideze independent împotriva pesedistului Vasile Bleotu, fostul ministru a rămas în prag de alegeri fără niciun partid. Totuşi, Valentin Iliescu, cel care până nu demult a fost primit în organizaţia PSD Suteşti, neagă afirmaţiile colegilor din PDL, potrivit cărora şi-ar fi dorit să se întoarcă în rândul democrat liberalilor. Mai mult decât atât, Iliescu a declarat pentru Săptămâna în Oltenia că renunţă la orice candidatură pentru Parlament şi că în acest moment nu mai face parte din niciun partid politic. „Nu ştiu de unde a pornit gogomănia asta că eu aş fi vrut să mă întorc în PDL şi am fost respins. Chiar crede cineva că atunci când te-ai dat la Traian Băsescu te mai poţi întoarce în PDL? Din câte ştiu eu, ei m-au propus, dar eu nu am acceptat. Nu mă întorc în PDL. Pentru mine, capitolul PDL nu mai există. Nu fac parte nici din PSD, nici din PDL, nici dintr-un alt partid. Nu voi candida ca independent la parlamentare. Oamenii aceştia nu au măsura raţiunii şi tot încearcă să mă denigreze”, a declarat Valentin Iliescu, după ce a fost expulzat şi de social democraţi. Acesta a specificat că în următoarea perioadă se va ocupa mai mult de viaţa personală şi mai puţin de politică.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...