Sub Lupă

Pacient „sechestrat” de medic timp de 7 ore în sala de operaţie

Un pacient de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova a trăit clipe de coşmar, aseară, după ce a stat mai bine de 7 ore pe masa de operaţie pentru că medicul a refuzat să-l opereze. Medicul urolog a refuzat să meargă într-o altă sală de operaţie deşi există un protocol în acest sens că pot opera în sălile de operaţie din clinicile de chirurgie, atunci când nu există personal medical în urologie care să asigure urgenţa. În cele din urmă, după şapte ore, a fost chemat de acasă un alt medic care l-a operat pe bărbat. Conducerea spitalului a demarat o anchetă şi va lua măsuri cu medicul respectiv.

Aurel Drugă a ajuns, ieri la prânz la urgenţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova cu dureri în zona genitală. A fost diagnosticat şi apoi i s-a recomandat să fie operat de urgenţă. A fost dus în sala de operaţie în secţia de urologie de medicul de gardă. Numai că aici, surpriză.

„L-am rugat pe domnul doctor să mă coboare un etaj mai jos să mă opereze şi a refuzat. Aveaţi dureri? Da,foarte mari. Ce vi se spunea? Că nu are cu cine. Asta v-a spus domnul doctor? Da. M-a ţinut şapte ore acolo”, a spus pacientul.

„Aţi stat 7 ore cu pacientul în sala de operaţie? Da. Numai eu cu pacientul pentru că asistenţa şefă şi cu responsabila de bloc operator refuză permanent să facă program tuzra a doua şi a treia în blocul operator”, spune medicul acuzat, Mugur Riza.

După 7 ore, conducerea spitalului a decis să cheme de acasă un alt medic să opereze bolnavul care aşteptase în tot acest timp pe masa de operaţie.

Conducerea spitalului a demarat o anchetă.

„Eu mi-am prezentat scuzele acestui pacient care a fost extrem de înţelegător, a sesizat şi dânsul unde este problema, am prezentat scuze în numele spitalului, din fericire viaţa nu i-a fost pusă în pericol, dar a fost un timp de aşteptare inutil”, spune Alin Demetrian, managerul spitalului.

După ce va fi externat, pacientul va depune plângere la Colegiul Medicilor Dolj împotriva medicului urolog.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...