Politică

Bleotu: “Dacă ştiam că voi pierde procesul cu ANI, nu intram în lupta electorală”

Deputatul PSD nu se teme că ar putea pierde procesul cu ANI, în care este acuzat de incompatibilitate

Procesul în instanţă pe care deputatul PSD, Vasile Bleotu, îl are cu Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) nu îl împiedică pe acesta să candideze din nou în luna decembrie pentru Parlamentul României. Noul termen în procesul lui Bleotu este chiar pe 3 decembrie, cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare. Bleotu trebuie să aducă la acest termen în faţa instanţei de judecată o notificare a unei catedre de drept public de la o universitate de profil pentru a afla dacă Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar este sau nu instituţie publică. Anul acesta, în luna ianuarie, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au constatat că deputatul social democrat, Vasile Bleotu se află în stare de incompatibilitate încă din 2007. Demnitarul era simultan deputat şi director economic în cadrul Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDB). Verificările în acest caz au început în noiembrie 2010. Potrivit prevederilor legale, „calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, potrivit Constituţiei, cu excepţia celei de membru al Guvernului”. Încă de la primele acuzaţii apărute, Vasile Bleotu s-a apărat şi nu a vrut să renunţe la nicio funcţie, susţinând că totul este o „făcătură” şi că reprezentanţii ANI au făcut o mare greşeală.

Social democratul, convins că va câştiga cu 80 la sută

"Sunt convins că instanţa îmi dă un verdict favorabil, mai ales că totul a fost o făcătură, un motiv de scandal.", deputat PSD, Vasile Bleotu

Totuşi, Bleotu a declarat pentru Săptămâna în Oltenia că dacă nu ar fi avut siguranţa că poate câştiga acest proces împotriva ANI, nu ar mai fi intrat în lupta electorală. Social democratul susţine că verdictul în acest caz îi va fi cu siguranţă favorabil. “Sunt la prima instanţă. Nu ştiu exact când e următorul termen, avocatul meu se ocupă de acest caz. Sunt convins că instanţa îmi dă un verdict favorabil, mai ales că totul a fost o făcătură, un motiv de scandal. Cu siguranţă, dacă nu aş fi fost atât de sigur pe mine, dacă aş fi ştiut că există posibilitatea să pierd procesul, nu mai intram în luptă”, a declarat săptămâna trecută Vasile Bleotu. Ba mai mult decât atât, social democratul este convins că va câştiga colegiul Drăgăşani cu 80 la sută, indiferent de cine va candida împotriva sa. „Nu mă interesează ce va face niciun candidat. Dacă am reuşit acum patru ani să iau 62 la sută, când aveam două partide împotriva mea, acum că am două partide în spate care mă susţin voi lua 80 la sută. Nu se poate lega nimeni de acest proces pentru a mă ataca, pentru că nu s-a dovedit nimic. Eu îmi voi vedea de campania mea, indiferent ce s-ar întâmpla”, precizează deputatul PSD Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...