Administraţie

Primăria Strehaia vrea fonduri europene

Reprezentanţii Primăriei Strehaia au depus în cursul acestei săptămâni, o cerere de finanţare pentru atragerea de fonduri europene prin Programul Operaţional, în vederea reabilitării şi dotării sediului Primăriei.

Valoarea lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Creşterea eficienţei energetice prin reabilitarea, consolidarea şi dotarea sediului Primăriei oraşului Strehaia” este de 2.049.489,96 lei, fondurile urmând a fi atrase prin intermediul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), fonduri puse la dispoziţia judeţelor riverane fluviului Dunărea.

Astfel, proiectul prevede anveloparea termică a imobilului Primăriei, instalarea unor pompe de căldură ce funcţionează pe bază de energie verde, precum şi instalarea de panouri fotovoltaice care vor produce energie electrică. În acelaşi timp, pentru optimizarea consumului energetic se va instala un sistem integrat de comandă şi control. Totodată, proiectul prevede reabilitarea faţadelor, reabilitarea acoperişului şi înlocuirea integrală a ţiglei ceramice, precum şi crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, inclusiv montarea unei rampe electrice pentru acces. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Dacă se va aproba cererea de finanţare, clădirea Primăriei Strehaia va fi, alături de Casa de Cultură, un imobil public care va corespunde standardelor europene privind consumurile şi eficienţa energetică, dar şi normelor de adresabilitate publică.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...