Actualitate

Pătura care citeşte

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” organizează, vineri, începând cu ora 18:00, în Craiova, în părculeţul de lângă Piaţa „Mihai Viteazul”, „Pătura care citeşte”. Proiectul a fost lansat la Timişoara în 2013, de Biblioteca Judeţeană „Sorin Titel”, instituţie care deţine şi marca înregistrată, iar din 2015 s-a desfăşurat şi la Craiova.

Proiectul se desfăşoară în cadrul Zilelor Municipiului Craiova, ediţia a XXII-a, şi încheie seria de acţiuni organizate de Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” în perioada 1-8 iunie.

La fel ca în cazul ediţiilor anterioare, craiovenii sunt aşteptaţi să vină în centrul Craiovei cu o carte şi o pătură pentru a se bucura de aer curat, cărţi, muzică, pictură pe faţă, literatură şi artă. Indiferent dacă cei care se află în căutarea unei reprize de lectură în aer liber vin direct de la serviciu, de la şcoală sau de oriunde altundeva, şi nu au asupra lor o pătură sau o carte, biblioteca va pune la dispoziţia tuturor cititorilor cărţi şi pături. Pentru că anul 2018 este Anul Centenar, craiovenilor le sunt pregătite mai multe surprize constând în cărţi cu conţinut istoric.

Alături de lectura în aer liber, participanţii sunt invitaţi să viziteze expoziţia de pictură realizată de membrii Cenaclului artiştilor plastici „Constantin Brâncuşi” din Craiova. Artistul Bebică Ghiţă va participa, de asemenea, la activităţi, realizând portrete pentru toţi cei interesaţi. Locuri pe pătură le vor fi rezervate şi elevilor de la Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova. Mario Bunică şi Daria Cojocaru, cu intervenţii muzicale, respectiv Cristiana Badea, recital de poezie, vor susţine momente artistice în faţa tuturor celor prezenţi.

Angi Melania Cristea, profesor şi scriitor, şi Constantina Dumitrescu, scriitor, vor completa seria de surprize organizate de bibliotecă în cadrul acţiunii. Proiectul se va încheia prin organizarea unei tombole cu premii. Cinci cititori vor primi în dar cărţi şi materiale educative puse la dispoziţie de Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”.

„Continuăm un proiect care atrage o mulţime de copii. Ne dorim ca cei mai mulţi dintre ei să fie utilizatorii de mâine ai bibliotecii şi, cel mai important, ne dorim ca absolut toţi participanţii să înţeleagă utilitatea şi importanţa lecturii, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”.

Proiectul „Pătura care citeşte” se desfăşoară în baza parteneriatului încheiat între Biblioteca Judeţeană „Sorin Titel” şi Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” şi are menirea de a promova lectura într-un mediu nonformal şi de a dezvolta şi menţine interesul pentru lectură.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...