Politică

Aurel Vlădoiu: „Nu mă interesează cine intră în competiţie”

Dumitru Pearcu, primarul din Tomşani, are undă verde să candideze ca independent, deşi îi va „ciupi” din voturi colegului său, Aurel Vlădoiu

Edilul comunei Tomşani s-a cam săturat să fie primar, aşa că acum îşi doreşte să candideze la alegerile parlamentare. Şi cum PSD deja şi-a stabilit candidaţii, Dumitru Pearcu vrea să îşi încerce norocul ca independent, cu toate că asta va însemna o candidatură împotriva propriului coleg de partid, deputatul Aurel Vlădoiu. Totuşi, social democraţii sunt convinşi că dorinţa primarului de a candida este trecătoare.

Dumitru Pearcu (PSD), primarul comunei vâlcene Tomşani, susţine că, deşi deocamdată decizia sa nu este bătută în cuie, se gândeşte foarte serios să treacă peste toate barierele şi să candideze independent la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Faptul că un coleg de-al său, desemnat deja de USL să candideze pe colegiul Horezu, Aurel Vlădoiu, intră în luptă nu îl sperie pe edil, care consideră că are suficientă experienţă pentru a-şi ajuta oamenii din respectivul colegiu. „O să mai am o serie de întâlniri şi atunci o să iau o decizie clară. Sunt de 23 de ani pesedist, de foarte mult timp la conducerea acestei localităţi şi m-am gândit că, după toţi aceşti ani, sunt suficient de pregătit profesional şi administrativ să ajut comunitatea din care fac parte. După atâţia ani la Primărie cred că am puterea de a-i ajuta şi din altă postură pe cei din colegiul Horezu”, susţine Dumitru Pearcu.

"După atâţia ani la Primărie, cred că am puterea de a-i ajuta şi din altă postură pe cei din colegiul Horezu.", Dumitru Pearcu, primar Tomşani

„Nu sunt omul scenariilor”

Social democraţii nu s-au gândit nici o secundă să schimbe actualul candidat, deputatul care va candida pentru al treilea mandat în Parlamentul României, Aurel Vlădoiu. Ba mai mult, Vlădoiu a declarat că orice coleg de-al său este liber să candideze, însă preferă să se concentreze asupra campaniei sale electorale. „Nu intru în astfel de discuţii. USL are un candidat. I-am spus asta şi domnului Pearcu, dar este hotărârea lui să candideze. Competiţia este deschisă. Eu nu pot să îl opresc din dorinţa lui de a ajunge parlamentar. Nu sunt omul scenariilor şi nu mă interesează cine intră în competiţie. Eu am echipa mea, mă voi concentra la campania mea. Cum am dus o luptă grea acum patru ani în acest colegiu o voi face şi acum. Oamenii şi primarii ştiu ce pot, activitatea mea din Parlament se poate vedea”, susţine deputatul PSD, Aurel Vlădoiu. De asemenea, conducerea PSD Vâlcea nu îl va situa în afara partidului pe edilul din Tomşani, susţinând că este dreptul său să candideze. „În viaţă, oamenii au anumite curiozităţi de a-şi evalua propriile capacităţi politice. Sub semnul unei astfel de situaţii stă şi Dumitru Pearcu, care şi-a exprimat dorinţa de a candida pentru un loc în Parlament. Organizaţia PSD a stabilit însă candidaturile, care au fost aprobate cu majoritate de voturi în Comitetul Executiv PSD. Este însă dreptul său să candideze”, a declarat Ion Cîlea, preşedintele PSD Vâlcea. Pe de altă, alţi colegi din PSD susţin că, într-un final, Dumitru Pearcu se va linişti şi nu va candida, aşa cum intenţionează, având în vedere că nu ar avea şanse reale şi că i-ar putea leza campania electorală lui Vlădoiu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...