Actualitate

12 bursieri ai programului “Vreau în clasa a 9-a" din judeţul Dolj, la final de studii

12 bursieri doljeni – beneficiari ai programului “Vreau în clasa a 9-a” au sărbătorit astăzi, în Sala de festivităţi, din incinta Liceului de Arta ,,Marin Sorescu" din Craiova, împlinirea unui vis – finalizarea studiilor liceale! La nivel naţional, programul mai este implementat şi în judetele Cluj, Iaşi, Vaslui, Ialomiţa şi Vâlcea, numărul total de absolvenţi de anul acesta fiind 102. La eveniment au luat parte reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, ai liceelor partenere, diriginţii bursierilor, donatori individuli şi reprezentanţi ai companiilor partenere în program.

Din anul 2008, programul de burse al Fundaţiei World Vision România - “Vreau în clasa a 9-a!” - susţine copiii din mediul rural care nu au posibilităţi materiale să işi continue studiile la liceu, prin oferirea de burse şcolare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, masă, transport, alimente, haine sau cărţi. In plus, programul include activităţi extrascolare pentru îmbunătăţirea situaţiei şcolare şi pentru reducerea perioadei de acomodare în mediul urban. În timpul anului şcolar, tinerii liceeni participă la activităţi educaţionale şi de socializare precum şi la consiliere individuală. În timpul vacanţelor, sunt implicaţi în activităţi de voluntariat sau merg în excursii organizate de Fundaţia World Vision România. Toţi tinerii bursieri beneficiază de servicii de consiliere socială, consiliere vocaţională şi scolară, consiliere în situaţii de urgenţă şi de grup.

În cei zece ani de proiect, peste 1.000 de elevi au fost beneficiari la nivel naţional. În prezent, în judeţul Dolj, 127 de elevi fac parte din programul “Vreau în clasa a 9-a”. Toţi provin din familii defavorizate, în care, de cele mai multe ori, singurul venit este ajutorul social. În acelaşi timp, sunt familii care lupta pentru educaţia copiilor lor şi pentru şansa lor de a avea o viaţă mai bună.

“Mă bucur să sărbătorim astăzi finalizarea cu succes a studiilor liceale de către o nouă promoţie a programului “Vreau în clasa a noua". Îi felicit pe cei 12 absolvenţi de anul acesta pentru interesul şi implicarea manifestate atât faţă de activitatea şcolară, cât şi faţă de activităţile din proiect, menite să îi pregatescă pe tinerii bursieri pentru viaţă, prin dezvoltarea abilităţilor şi creşterea încrederii în sine. Le reamintesc că echipa World Vision le râmane în continuare alături şi le urez succes în tot ceea ce şi-au propus! Mulţumim donatorilor individuali şi companiilor partenere pentru sprijinul constant acordat şi pentru frumoasa colaborare", a declarat Vasilica Cîrlugea, coordonator„Vreau în clasa a 9-a” în judeţul Dolj.

“Pentru mine, proiectul de burse “Vreau în clasa a 9-a" a reprezentat un punct de plecare spre provocările pe care viaţa ni le pregăteşte. Acest proiect înseamnă sprijin, înţelegere, familie, dar mai ales prieteni. A reprezentat atât un sprijin material, cât şi moral. Cu banii primiţi mi-am achitat de fiecare dată căminul şi mi-am cumpărat produsele de care aveam nevoie. Pe de altă parte, sprijinul acordat de toţi membrii World Vision a contat foarte mult. Am devenit siguri pe noi şi pe forţele noastre, ştim ce ne dorim de la viaţă şi am fost ajutaţi necondiţionat de toţi cei de lângă noi. O sa îmi fie dor de toate întâlnirile, de peripeţiile din excursii, de sprijinul necondiţionat pe care le-am primit de fiecare dată", mărturiseşte Roxana, absolventă liceu şi beneficiară program “Vreau în clasa a 9-a”, din judeţul Dolj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...