Administraţie

Restructurare la Pieţe Prest: 28 de şefi, zburaţi din funcţii

Societatea comercială din subordinea Primăriei Râmnicului ajunsese la 58% din cheltuieli numai pentru plata salariilor

Conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea şi noul director al SC Pieţe Prest SA, Marius Almariei, au tăiat „în carne vie” în încercarea de a redresa societatea aflată deja la mila bugetului local. Din grila de 400 persoane aflate pe statul de plată al societăţii, restructurarea anunţată şi votată de consilierii locali va trimite acasă nu mai puţin de 28 de persoane. Niciun muncitor însă nu va fi afectat de această măsură, ea aplicându-se numai şefilor de compartimente din cadrul societăţii. Cum Pieţe Prest a fost înfiinţată în urmă cu doi ani, în funcţii de conducere se regăseau numai susţinători fervenţi ai PDL şi ai fostului primar Romeo Rădulescu, motiv pentru acesta să răbufnească în cadrul şedinţei de Consiliu Local.

„Gaură” de 6,5 milioane

Rezultată ca transformare în societate pe acţiuni a serviciilor reunite le ADP şi ale Direcţiei Pieţe şi Târguri din aparatul primarului, Pieţe Prest s-a dovedit în scurtă vreme o idee nerentabilă, autofinanţarea devenind imposibilă prin ocuparea şi crearea unor noi funcţii de conducere pentru acoliţii grupării PDL care a condus Primăria Râmnicului până în acest an. Nu este de mirare, aşadar, că din totalul cheltuielilor efectuate de firmă, 58% erau destinate exclusiv asigurării salariilor. „Nu ai cum să vorbeşti de autofinanţare sau performanţă pe piaţă când ajungi la 58% din cheltuieli numai cu salariile. Un procent normal pentru acest capitol este de 40% maxim. Primăria deja subvenţionează din bugetul local activitatea acestei societăţi. Noul director a făcut un plan de rentabilizare a societăţii şi are girul nostru pentru a-l pune în aplicare”, a explicat viceprimarul Ion Gigi Matei. Conform evidenţelor contabile, până în acest moment, funcţionarea Pieţe Prest a costat bugetul local 6,5 milioane lei, aproximativ 1,4 milioane euro.

"Primăria deja subvenţionează din bugetul local activitatea acestei societăţi. Noul director a făcut un plan de rentabilizare a societăţii şi are girul nostru pentru a-l pune în aplicare.", viceprimar Rm. Vâlcea, Ion Gigi Matei

Dispar şefii

Din cei 400 de angajaţi, societatea va păstra pe statul de plată doar 372, selecţia făcându-se doar la nivelul şefilor de compartimente. „Am redus din personalul care avea doi membri din familie angajaţi în cadrul societăţii. Nu va fi afectat niciun muncitor. Am luat act de problema fostului primar care dorea menţinerea organigramei la 400 de persoane. Nu avem de gând să ţinem în funcţie toţi şefuţii care i-a plasat PDL-ul acolo”, a mai spus vicele Matei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...