Politică

Cristian Buican: Olguţa recunoaşte că PSD a scăzut salariile a 1,9 milioane de angajaţi din mediul privat

Prin intermediul unui răspuns la una din interpelările depuse în Parlament, Ministrul Muncii, doamna Lia Olguţa Vasilescu, recunoaşte faptul că 1,9 milioane de contracte de muncă din România nu au fost modificate în sensul de a mării brutul odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Acest lucru însemnă că 1,9 milioane de angajaţi din mediul privat au salarii nete mai mici decât cele de anul trecut. Datele prezentate de doamna Ministru al Muncii sunt valabile la 31.03.2018, asumate sub semnătură si sunt extrase din Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor, bază de date în care se înregistrează orice modificare a tuturor contractelor de muncă din România. Astfel, din 6.276.615 contracte de muncă active înainte de 1 ianuarie 2018, doar 4.370.180 contracte de muncă au fost modificate în sensul unei majorări a salariului brut. Începând cu 1 ianuarie 2018, în urma „revoluţiei fiscale” implementată de PSD, pentru păstrarea salariului net era necesară majorarea brutului angajatului cu aproximativ 20%.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că este inadmisibil ca în urma „revoluţiei fiscale” implementate de PSD să constatăm că aproape 2 milioane de angajaţi din mediul privat au salariile nete mai mici comparativ cu cele de anul trecut. Mai mult decât atât, scăderea salariilor acestor angajaţi reprezintă cea mai semnificativă diminuare de venituri a angajaţilor din România din ultimii 28 de ani. Deputatul Cristian Buican este de părere că PSD a reuşit contraperformanţa de a scădea salariilor a 1,9 milioane de angajaţi într-o perioadă de creştere economică, ceea ce reprezintă o premieră mondială.

„PSD ar trebui să primească „Zmeura de aur” în materie de economie şi fiscalitate. Au reuşit o premieră la nivel mondial, să scadă salariile a 1,9 milioane de angajaţi, într-o perioadă de creştere economică record. Dacă mai adăugăm şi faptul că au adus economia României în colaps, e clar că cei de la PSD nu au rival în materie de contraperformanţă guvernamentală, pe tot mapamondul. Dacă vreun PSD-ist va mai avea tupeu să spună că alţii taie salariile şi că, vezi doamne, ei le majorează, o să îi trimit la colega lor, Lia-Olguţa Vasilescu, care recunoaşte, într-un document oficial, că salariile au scăzut. Au creat un haos pe piaţa muncii şi a salarizării din România cum nu a fost niciodată. De acum înainte, sloganul „ăia care au tăiat salariile”, se aplică şi celor de la PSD, fără urmă de îndoială” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...