Inedit

2.000 de copii au jucat „Căluşul Românesc” la Slatina

2.000 de copii din toată ţara au dansat, miercuri seara, pe Esplanada din Centrul Slatinei, în deschiderea ediţiei cu numărul 20 a Concursului „Căluşul Românesc”.

Ajuns la cea de a XX-a ediţie, Concursul Naţional „Căluşul Românesc” se va desfăşura în perioada 29 mai - 2 iunie. Dacă la prima ediţie a Concursului „Căluşul Românesc”, organizată în 1998, au participat în jur de 250 de căluşari, cei mai mulţi din judeţul Olt, la 20 de ani de la prima manifestare, numărul participanţilor a crescut enorm. În jur de 70 de ansambluri din judeţul Olt, formaţii din Arad, Brăila, Argeş, Gorj, Tulcea, Timiş, Maramureş, Botoşani, Covasna, Suceava, dar şi de peste hotare, din Slovacia şi Republica Moldova, vor lua parte la ediţia din acest an.

Primarul Emil Moţ s-a declarat surprins de momentul artistic pus în scenă de cei aproape 2.000 de dansatori copii din toată ţara.

„Jos pălăria! Bine aţi venit la Slatina şi felicitări. Dragi copii, vă spun din suflet că aţi făcut ceva excepţional. Am fost şi anul trecut, dar anul acesta v-aţi întrecut. Vă urez mult succes şi vreau ca zilele pe care le petreceţi aici să fie pline de bucurie”, a afirmat edilul.

La rândul său, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, s-a declarat emoţionat de demonstraţia copiilor participanţi la „Căluşul Românesc”.

„A fost un moment emoţionant. Reuşim să surprindem la Slatina, de fiecare dată, şi arătăm că avem oameni de valoare care reuşesc să facă astfel de festivaluri. Evenimentul are o dublă semnificaţie. Pe lângă faptul că sărbătorim a XX-a ediţie a Festivalului «Căluşul Românesc», sunt 100 de ani de la Marea Unire şi, astăzi, am avut un moment coregrafic deosebit”, a afirmat Oprescu.

În urmă cu un an, tot la Slatina, s-a atins un record Guiness, pe Esplanada din centrul municipiului fiind cel mai mare număr de persoane care au dansat căluşul, simultan.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...