Politică

Ponta, deputat de Gorj pe invizibil

Premierul rezolvă virtual necazurile din colegiul din Gorj în care a fost ales deputat

De când a ajuns premier al României, deputatul Victor Ponta ajunge destul de rar în cabinetul său, care funcţionează în cadrul Prefecturii Gorj. Asta nu înseamnă că cei care l-au votat pentru a ajunge în Parlamentul României îl lasă să respire. Înainte de a ajunge prim-ministru, Victor Ponta a fost ales deputat într-un colegiu din judeţul Gorj. Mai exact pe colegiul care cuprinde aproape 80% din oraşul Târgu-Jiu. Chiar dacă nu-l pot vedea în persoană pe Ponta în cabinetul său din Gorj, alegătorii vin cu diverse probleme pentru a le sesiza deputatului. Comunicarea dintre angajaţii cabinetului şi Victor Ponta se face, în aceste condiţii, on-line.

Cele mai multe probleme ridicate de oameni sunt cu privire la lipsa locurilor de muncă. Aceştia se plâng deputatului Victor Ponta şi îi cer să facă ceva în acest sens. Din păcate, acesta este unul dintre necazurile pentru care nu se găsesc şi rezolvări. Conform şefului de cabinet al parlamentarului, Mihai David, comunicarea cu Victor Ponta se face on-line. Nu există, însă, situaţie în care să nu i se răspundă celui care a înaintat memoriu, asigură angajatul premierului. Faţă în faţă este mai greu să existe un dialog între Victor Ponta şi oamenii care îi cer ajutorul. Şi dacă vine la Târgu-Jiu, premierul este flancat de SPP-işti, iar oamenii sunt puşi să facă memorii pe care să le depună la cabinetul parlamentar. Ca premier, Victor Ponta a făcut, ce-i drept, mai multe pentru judeţul Gorj. A redeschis Spitalul de la Bumbeşti-Jiu, închis de către Guvernul Boc, şi a reluat licitaţia pentru efectuarea lucrărilor la drumul de la Rovinari-Petroşani, lucrări care stagnau de mai bine de 8 ani.

Dacă la început la cabinetul lui Ponta trebuia să-ţi faci programare pentru a vorbi sau chiar pentru a depune un memoriu, acum, gorjenii s-au obişnuit, parcă, cu faptul că deputatul lor este şi primul ministru al României.

Programare la depus memorii

Ultima dată când Victor Ponta a venit în colegiul său de deputat a fost la deschiderea anului şcolar. În septembrie, anul acesta, premierul a şi anunţat că de anul viitor va scoate clasa pregătitoare, întrucât mai mulţi părinţi s-au plâns de faptul că micuţii nu sunt pregătiţi încă pentru şcoală. De cealaltă parte, autorităţile din învăţământ au fost luate şi ele pe nepregătite. Ponta a precizat că primele solicitări de desfiinţare a clasei zero au venit din partea gorjenilor. Victor Ponta este parlamentar de Gorj din 2004. El a candidat pe colegiul numărul 6 de deputaţi. Dacă la început la cabinetul lui Ponta trebuia să-ţi faci programare pentru a vorbi sau chiar pentru a depune un memoriu, acum, gorjenii s-au obişnuit, parcă, cu faptul că deputatul lor este şi primul ministru al României. Aşa că, din joi în Paşte mai trece cineva pe la cabinet. Majoritatea s-au învăţat şi trimit şi ei cererile tot on-line.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...