Actualitate

Rucsacuri din materiale reciclabile, la Severin

Afacere inedită în Drobeta Turnu Severin. A fost inaugurată o fabrică unde se confecţionează rucsacuri pentru ciclişti din materiale reciclabile, respectiv centuri de siguranţă şi airbag-uri de la maşinile de la firmele de dezmembrări. Investiţia de la Drobeta Turnu Severin se ridică la aproximativ 4 milioane euro şi au fost angajate 400 de femei, majoritatea şomere care îşi căutau un loc de muncă. Marfa ajunge doar în străinătate şi un rucsac se vinde cu 150 de euro bucata.

Constanţa Cornoiu are 52 de ani şi de câteva luni era şomeră, după ce o firmă italiană de confecţii, la care lucra a dat faliment. A auzit că s-a inaugurat o nouă fabrică în Severin şi nu a mai stat pe gânduri şi a depus un CV. A avut noroc şi a fost angajată. „A fost şi este o şansă de viitor ca să zic aşa. Şi pot să vă spun că sunt foarte mulţumită din toate punctele de vedere, sunt de la începutul fabricii de când s-a deschis. Şi mă văd ieşind la pensie de aici”, spune angajata.

În situaţia acestei angajate sunt majoritate celor care au venit aici să îşi caute un loc de muncă. În judeţul Mehedinţi rata şomajului este de 9,32 şi ocupă locul 3 în ţară. „Este o şansă mare în primul rând pentru cei care au lucrat în industria textilă, Drobeta Turnu Severin a avut o fabrică mare de confecţii pe vremea lui Ceauşescu, după revoluţie au plecat mai multe fabrici pe industria textilă”, spune Marius Screciu, primarul din Severin. La fabrica inaugurată de două săptămâni la Severin se confecţionează rucsacuri din materiale reciclabile.

Lunar fabrica îşi propune să livreze 800 de rucsacuri în străinătate, dar pe viitor vrea să extindă producţia. Aici se mai confecţionează şi echipament sportiv pentru ciclişti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...